Panzanella
Salladen från italienska mathimlen. Tack storebror, Jänna, Jamie Oliver och alla italienska gummor för det här finfina receptet!
Panzanella
4 portioner
några skivor bröd, gärna dygnsgammalt
olivolja
fänkålsfrön, ungefär 2 tsk
tomater i blandade färger och storlekar
salladslök, 2 st
1 vitlöksklyfta
kapris, någon matsked
färsk basilika, en kruka
rödvinsvinäger
olivolja
havssalt & nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Riv brödet i ganska små bitar, som krutonger ungefär, ringla över rikligt med olivolja och strö över fänkålsfrön. Ställ in i ugnen tills krutongerna är frasiga, vilket borde ta 10-15 minuter. Blanda en vinaigrette på rödvinsvinäger och olivolja, blanda i riven vitlök och havssalt och nymald svartpeppar. Klyfta tomaterna grovt och blanda med vinaigretten. Strimla salladslöken och blanda i den, kapris och basilikablad. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Ser gott ut =)
Ser gott ut =)
-CRAVINGS,vill ha nuu!
Förutom kaprisen så låter detta som en helt UNDERBAR sallad! Måste testa! Snart.
Ja tack!!
Å panzanella - så gott! Jag gör min med annat i, men det går väl att variera hur mycket som helst gissar jag. Fänkålsfrön låter intressant i!
Detta har vi absolut sett någon kocka till på tv, kan det varit Jamie... Vet att vi tyckte det lät så förbenat gott och det gör vi tydligen fortfarande:)
Ooo, väldigt gott! Så fort jag känner mig friskare ska detta provas.
Mmm... Kan bara hålla med de andra- Ser underbart gott ut!
Åh, vad sugen jag blev nu! Måste testa!
bästa salladen! jag åt den första gången i florens för tre år sedan och sen dess är jag hoocked!
Ser underbart gott ut, men kaprisen, den får ju gärna gå och hänga sig dock! :)
Wow, vilken spännande sallad, och vegetarisk också, vilken tur jag har ;) Fänkålsfrön har jag aldrig använt mig av, hur smakar det? Är inte så förtjust i fänkål, men det kan ju bero på att jag inte fått det tillagat, jag har bara försökt laga det själv ;) Och till skillnad mot många andra så ÄLSKAR jag kapris <3