Fylld zucchini
Jag ber om ursäkt för den låga aktiviteten här - jag har tyvärr veckan-från-helvetet och har fullt upp med att hålla huvudet ovanför vattenytan. Nåväl, det verkar visst vara lag på att veckan innan semester helt enkelt måste vara för jävlig. Men hörni, vet ni vad? Det här receptet är ingen nyhet direkt, men se det som jag brukar säga - som en påminnelse. För fyllda grejer är ju verkligen det bästa som finns! Alltså, nästa gång du funderar på vad du ska bjuda på för något - gör det här.
Fylld zucchini
4 portioner
4 (ekologiska) zucchinis
200 g quornfärs (eller nötfärs)
2 st schalottenlökar
1 stor riven vitlöksklyfta
1 riven morot
4 mogna tomater
2 msk tomatpuré
en skvätt rödvin
salt & nymald svartpeppar
en gnutta socker
torkad oregano
getost & ev vanlig riven ost till gratinering
Sätt ugnen på 175 grader. Gröp ur zucchinisarna och hacka zucchiniköttet. Förgrädda zucchiniskalen i ungefär 10 minuter och höj sedan ugnen till 200 grader. Stek löken och vitlöken i lite olivolja. Tillsätt quorn (eller nötfärs), zucchiniköttet, rivna morötter, de hackade tomaterna, tomatpurén och en skvätt vin. Smaka av med salt, peppar, oregano och lite socker. Låt det koka in i ungefär 20 minuter. Fyll zucchinisarna, smula över getost och vanlig ost om ni vill ha det också. Gratinera tills osten har fått fin färg. Servera med god sallad.
Veckan från helvetet låter inte bra. Veckan började för mig med migrän och värsta ryggontet, men det är redan bättre!
Vi har ätit upp alla sommarens zucchinis redan, men det kanske finns att köpa på affären också. :)
Isch, inget kul, hoppas att det blir bättre fortsättning på veckan. Andas djupt och håll huvudet så högt det bara går, vännen. Vi tänker på dej(er).
Kramar,
Mårtenssons
Åsa: Det låter inte så trevligt det heller :( Hoppas du mår bättre snart!
Mårtenssons: TACK! Söta ni.
Åh vilket gott recept! Ska lagas här hemma. Och det snart. Alltid extra mkt innan semester. Kanske för att det ska kännas extra bra de lediga dagarna?
Min kommentar ramlade bort?! Gott recept. Ska lagas här hemma och det snart. Ha en bra vecka, trots allt.
Åh, men slit inte FÖR mycket, det viktigaste är ju att du MÅR bra ju! Skönt med semester att se fram emot i alla fall <3 En underbar bild på ett lockande recept - jag har ätit en del fylld zucchini i skola och på sjukhus tidigare och där fått en bild av att det är väldans tråkigt (du vet nog hur sådant mat brukar vara). Får nog prova att göra det själv så jag kan ge det en äkta bedömning ;)
Vad fin din blogg är! Gillar verkligen att den är så snyggt ren och med färgglada bilder! :)
/www.matochliteannat.wordpress.com
Ja, hade nästan tänkt att efterlysa dig idag!:) Skönt att ha en semester att se fram emot. Brukar också tycka att bara för man ska vara ledig en vecka får man jobba in den veckan innan. Är det så det ska vara?!
Alltid bra med lite påminnelser på favoriter. Ser smarrigt ut!
Usch, inte rättvis! Min mamma brukar alltid sucka inför sommarsemestern för hon måste tokmaxa veckorna innan, och så ska det ju inte vara.
Men håll ut, snart är du i ditt älskade NYC. Och tack för receptet, ser tokgott ut! Har förresten köpt objektivet du tipsade om, en fotograf rekommenderade det också så nu ska det fotas loss. Tack! :)
Hoppas hoppas du slipper den här veckan fortare än kvickt å att allt löser sej! <3
Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/
Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)
För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374
Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)
Fy! Låter inget bra. Men, det är konstigt att allt ska bli mycket värre innan semestern. Precis som man måste slitas lite extra på så ledigheten blir en riktig belöning. Och det hoppas jag att den blir. Och att ni kan njuta ordentligt.
Fylld squash är så gott, så det är bra att du påminner oss!
Kram.
Det här låter verkligen supergott! Ska testas i nästa vecka tror jag :-)
Min vecka är också fullsmäckad, så jag håller mig till beprövade favoriter i matlagningen. Men åh, fylld zucchini alltså... har du prövat att byta bort quornfärsen mot något annat, så att en kan göra hela fyllningen "själv" så att säga? Kanske en kombo med bönor och svamp, eller blir det för blött tror du?
Kämpa på! :)
sv: kryddhyllan är min favorit också, fyndade den på blocket och fick åka till Lysekil för att hämta den, men det var det värt! Det är ett original från 1930-talet :)
Alla: TACK för alla era hälsningar!