Tilltugg i mängder
Förra veckan fick jag så många bra tips på tilltugg att jag tänkte att jag skulle publicera dem här. Varsågoda!
Karin tipsade om spenatsnurror (de bjöd vi på i fredags - alldeles ljuvliga, kan jag intyga!)
Sofie tipsade bland annat om tunnbrödsrullar (vi gjorde en variant på det, här hittar ni recept).
Sara tipsade om piroger - här är mitt favoritrecept på det.
Moma tipsade om smördegsknyten med bladspenat och fetaost utrört med lite cream cheese.
Kim tipsade om minipizzor med getost och honung, och jalapeño-och-cheddarpuffar som jag lätt hade gjort om jag hade haft lite mer tid över innan festen.
Hanna tipsade om fyllda crustader (vi gjorde en variant med philadelhiaost, finhackade soltorkade tomater och finhackad basilika - alldeles ljuvliga!), ricottafyllda svampar och oststänger.
Josefine tipsade om tunnbröd med pepparrotsost och pålägg i stil med hamburgerkött (och tortillabröd med soltorkade tomater och philadelphiaost - stek i stekpanna tills de är gyllenbruna).
Desiree tipsade om coctailmozarella, coctailtomater och basilika på tandpetare.
Nina tipsade (inte helt oväntat, hoho) om parmesanchips.
Alexandra tipsade om snittar toppade med färskoströra (med exempelvis parmesan eller ädelost och fikon).
Pernilla tipsade om minikrustader fyllda med en liten bit brieost och en klick svart vinbärsgelé. Grädda i ugnen någon minut på 225 grader.
Åsa tipsade om vegovarianten på tunnbrödsrullar, fyllda med tartex eller vegetarisk tapenade.
Min barndomsvän Therese (hallå, när ska du skaffa dig en matblogg egentligen?!) tipsade om att göra en paj med bara botten (utan kanter) och med mer ägg i stanningen. Fyll med valfri fyllning, skär i kuber och servera rumstempererat. Kavring med gubbröra, matmuffins med färska örter eller klassikern nachos med hemmagjord guacamole, salsa och gräddfil var andra finfina förslag.
Hilli tipsade om stubbar av zucchini - gröp ur, fyll med fetaoströra och gratinera.
Maria tipsade om långsam-rostade halverade körsbärstomater på crostinis med god ost och färska örter. Grön ärt- och myntasoppa i snapsglas (grym idé!) och ungsrostade kuber av butternutsquash på tandpetare med en bit skinka och picklad grönsak.
Malin tipsade om baconlindade dadlar.
Sanna tipsade om en finfin plock-dessert: Rostad baguette med chokladcrème och havssalt.
Josefin tipsade om smördegsknyten med hackad spenat och riven halloumi.
Emmy tipsade om miniknäckisar med chèvre och lingon- och rödlökscumberland. Fyllda coctailtomater med färskost, spansk tortilla och lök-och parmesantortinis var andra finfina förslag.
Wow! Vilket toppeninlägg! Behöver jag ens säga att jag kommer spara alla tips/recept. Jag som är tokig i plockmat. Tänk om varje måltid kunde vara en tapastallrik :-)
vad roligt att du testade snurrorna! De är mitt bästa recept till bufféer, funkar i alla lägen :)
Oj vad mycket gott småplock! Jag älskar den typen av mat! Dessa recept ska granskas noga :-)
Åh vad många bra tips du fått ihop. Helt perfekt att samla på sig till nästa mingel och bjudning man har hemma. Superbra nu när det inom en månad lackar mot advent och man kanske vill bjuda in och bjuda på lite mer än bara glögg och pepparkakor.
Kram!
Blev helt plötsligt sugen på plockmat. I massor. Konstigt.
Bokmärker det här inlägget! Topp!
Wow, det ser så fint ut! Nu blev jag jättesugen på att ha kalas hemma och göra tusen tilltugg jag också. Tur att det är skördefest på torsdag! =D
Gud vad bra, detta kan man ju använda som ett uppslagsverk inför bjudningar.
See you soon!
sweet! fint att du gjorde ett inlägg med alla tipsen, nu är det ju bara kika in här och plockmata på.
ååååh, jag vill ju träffas också! men vi har atp på jobbet imorgon kväll så jag kommer nog inte därifrån förrän vid åtta och sen på fredag åker jag direkt till tidaholm efter jobbet och blir borta hela helgen. det här med att ha ett fullspäckat schema alltså, inte alls så roligt som jag trodde. man hinner ju inte leva :(
Å, där hade man velat vara med!
Ho ho, jag tar tillbaka, jag är visst j-ä-t-t-e-b-r-a på film! Är det möjlig att få vara med på nästa tapa..filmkväll..?
Suck, min bloglovin och jag är inte kompisar längre, men kunde iaf se att jag fick trafik från dig så jag fick se detta grymma inlägg. Klart det ska sparas och tas fram inför alla snitt-kriser :) Kul att du testade krustaderna, så lätta men sjukt goda.
Alla: Kul att ni gillade det - och TACK för alla superbra förslag!
Vilket superbra inlägg! Perfekt när det vankas förrättsdags och inspirationen tryter =D Härlig du är!