Svampcarpaccio
Tunt skivat vad-som-helst står högt på min lista över perfekta förrätter de dagar då tiden inte riktigt räcker till. För några veckor sedan gjorde vi carpaccio på rödbetor - i fredags provade vi med svamp istället. Fungerade alldeles utmärkt, kan jag lova.
Svampcarpaccio
4 portioner
1-2 svampar per person (FIN svamp, typ skogschampinjon)
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
1 liten riven vitlöksklyfta
ungefär 1 msk rapsolja (kanske lite till)
salt & nymald svartpeppar
Borsta av svampen och skär av nedersta delen av foten. Skär svampen i tunna, tunna skivor. Blanda äggula, dijonsenap, vinäger och vitlök. Häll i oljan med en tunn stråle och vispa ordentligt under tiden. Är dressingen för tjock är det bara att tillsätta med olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp svampen på tallrik, droppa över dressingen och strö till sist över havssalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.
Ska genast skrivas ner i recept boken. Perfekt förrätt =)
Vad gott och ovanligt. Me likey! Jag testade din rödbetscarpaccio med en getostbrie förra veckan då jag hade svärföräldrarna på besök och den blev en hit.
Nej men, varför har jag aldrig tänkt på eller hört talas om det här? Så smart, så enkelt, så genialt! Tack för tipset =D
Eftersom vi provade rödbetscarpaccion och blev så nöjda med den, så borde ju denna också gå hem i (eller till) vårt kök... Det blir väl bara till att prova så vi får veta resultatet.
Hoppas ni har det alldeles kanon i stora stan, det är er väl förunnat!
Hugs!
Jag är inte så förtjust i köttcarpaccio, men de vegetariska varianterna låter ju supergoda! Ha det gott på semestern!