Jordärtskockssallad med kantareller



I lördags lagade Calles mamma en förrätt deluxe. Jordärtskocka, hyvlad parmesan och smörstekta kantareller är en riktigt fin kombination kan jag lova! Perfekt alternativ för mig som har en tendens att göra soppa på precis alla jordärtskockor jag kommer över. Glömde ju skriva igår att receptet kommer från en finfin folder från Hemköp.

Jordärtskockssallad med kantareller
4 portioner

400 g jordärtskockor
100 g kantareller
1 vitlöksklyfta, skivad
2 msk smör
50 g rucola
1 citron, saften
2 msk olivolja
1 dl parmesan, hyvlad

Skala jordärtskockorna och koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter (eller tills de är mjuka). Fräs kantarellerna med smör och vitlök. Dela skockorna i mindre bitar och blanda med kantareller, rucola, olivolja och parmesanost. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anna B

Uj, ja verkligen! Tror det faktum att jag inte tål att äta så mycket jordärtskockor gör att jag åtrår dem mer...

2011-10-31 @ 10:47:10
URL: http://skafferiet.taffel.se
Postat av: Hanna

Haha, jag har samma problem. Hur många jag än köper vill jag bara göra soppa av dem. Tröttnar aldrig!

2011-10-31 @ 13:43:07
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Ja, jordärtskockssoppa har jag ätit en del av, och sett recept på också, men det här var ju en spännande variant! Speciellt med kantarellerna och parmesanen <3 Allt är väl fantastiskt om det inkluderar svamp och parmesan? ;)

2011-10-31 @ 18:02:52
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Kim

Det här är väl lite pinsamt i sammanhanget, men jag säger det ändå: jag åt jordärtskockssoppa för första gången någonsin i lördags!



Men I love it!



Salladen såg iofs helt sjukt grym ut...

2011-10-31 @ 18:32:15
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Ann-Louise

Gud så gott! Du har alltid så himla goda förrätter. Snart får jag ordna en buffé som enbart består av ett gäng av dem. Mmmm....

2011-10-31 @ 20:20:49
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Vi föll verklien som furor när vi provade jordärtskockor för första gången a'la Hannas recept, så gott! Detta måste ju vara fantastiskt gott, innehåller ju allt som vi gillar:)

2011-10-31 @ 21:12:30
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Josefine

Haha.. igenkänning på det med soppan. Det här ska jag definitivt testa!

2011-11-01 @ 12:56:08
URL: http://tougher-than-the-rest.blogspot.com
Postat av: Emmy

Mmm... Låter ljuvligt gott. Vilken trevlig höstsallad.



Kommer definitivt kika runt bland dina glassrecept framöver. Ska bli så kul att testa olika glassmaker. Jisses, vad vi ska äta glass...

2011-11-01 @ 22:07:17
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Anna: Åh, din STACKARE! Det som är så gott! Du får helt enkelt lyxa till det ORDENTLIGT när du väl äter det :=)



Hanna: Samma här!



Alexandra: Haha, WORD!



Kim: Hey, det är ALDRIG för sent för att lära sig tycka om jordärtskockssoppa!



Ann-Louise: Äsch, du är för snäll! :=)



Mårtenssons: Proooova!



Josefine: Do it!



Emmy: Glassmaskin är verkligen en GRYMT bra pryl i köket! Trots att den tar lite plats.

2011-11-01 @ 23:50:13
Postat av: Viktoria

Tack för tipset, jag satt precis här och funderade på vad jag ska göra av mina jordärtskockor!

2011-11-02 @ 19:52:46
URL: http://www.kardemums.blogspot.com
Postat av: milla

Min kommentar ville inte bli reg i går provar igen idag.

Klart jag är med i tävlingen. Har skrivit på min blogg och länkat hit.

Gröna receptet blir Kall spenatsoppa

http://millashalsoblogg.blogspot.com/2011/10/kall-spenatsoppa.html



2011-11-02 @ 20:44:02
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Anej

Bland de godaste sallader (och t.o.m. förrätter egentligen) jag har gjort! Jag äter vegansk så jag hade en blandning av salt, b-jäst, lök och vitlökspulver i såsen istället för parmesan. Jag använder vanligtvis den blandningen till pop corn men den passade utmärkt i salladen! Tack så mycket för receptet! Det blir säkert en klassiker hos oss!

Svar: Åh, men vad kul att höra! :)
Charlotta Ljungblad

2022-12-05 @ 20:35:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0