Eggplant parmigiana

 
Vad jag önskar att den här bilden kunde ge maträtten lite mer rättvisa. Den här eggplant parmigianan är nämligen något av det godaste jag har smakat på länge! Prova, ok? Receptet kommer från min favorit, mästerkocken Mario Batali

Eggplant Parmigiana
4 portioner

2 stora aubergines
ungefär 5 dl tomatsås
1 kruka basikila
2 paket mozarella
2-3 dl riven parmesanost
2-3 dl brödsmulor
salt & nymald svartpeppar
olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Häll olivolja på en bakplåtspappersklädd plåt. Skiva auberginen i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på det oljade bakplåtspappret (vi körde skivorna i omgångar i ugnen) och strö över salt och nymald svartpeppar. Baka i ugnen tills aubergineskivorna har fått färg, det borde ta ungefär 12-15 minuter. Sänk ugnen till 175 grader. Hacka basilikan och skiva mozarellan. Smöra en ugnsfast form och lägg 6-8 aubergineskivor i formen. Häll över tomatsås och hackad basilika och lägg en skiva mozarella ovanpå. Toppa med riven parmesan. Upprepa tills du har använt alla aubergineskivorna. Strö över brödsmulorna (jag brukar använda gammalt bröd som jag rostar och sedan mixar) och grädda i ungefär 20 minuter tills brödsmulorna har fått färg. Servera direkt med en god sallad (och ett glas rött...)


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna

Alltså jag har fortfarande inte fått tummarna loss att testa detta som bara verkar så gott, men kanske tur ändå så jag kunde ta del av detta recept. Så nu kör vi!

2011-10-19 @ 12:15:30
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Beatrice Jakobsson (foto)

mums :D!

2011-10-19 @ 15:54:09
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Ja, det låter gott iallafall!!

2011-10-19 @ 18:18:00
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Du, jag tycker bilden gör det ENORM rättvisa; mmmmm! Ja, så är ju jag en aubergine- och mozzarellaälskare av stora mått - det kan ju ha lite med det hela att göra... Men inte helt, för det SER gott ut!!

2011-10-19 @ 21:20:15
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Kim

Men Oooooh! Nu fick jag Italien-längt!

Måste testas. Med en gång.

2011-10-19 @ 21:28:02
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

OK, if you say so!

2011-10-19 @ 22:19:48
URL: http://martenssonskok.blogspot.com/
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Hanna: Gör det! Det är verkligen en underbar rätt.



Beatrice: :=)



Sofie: So it is!



Alexandra: Vad bra! Prova det, det ÄR verkligen en riktig höjdarrätt.



Kim: Du kom ju precis därifrån, din lyxost!



Mårtenssons: Oh yes! Trust the matrepublikian :=)

2011-10-21 @ 08:43:23
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Hanna: Gör det! Det är verkligen en underbar rätt.



Beatrice: :=)



Sofie: So it is!



Alexandra: Vad bra! Prova det, det ÄR verkligen en riktig höjdarrätt.



Kim: Du kom ju precis därifrån, din lyxost!



Mårtenssons: Oh yes! Trust the matrepublikian :=)

2011-10-21 @ 08:43:34
Postat av: Plommonet

Jag har lite dålig erfarenhet av aubergine i gratänger, men den här både ser och låter så himla gott att jag tror jag måste ge det en chans till ändå. På ett ungefär hur många räcker gratängen till, som varmrätt? :) Går det att göra klart till och med innan brödsmulorna och sen bara brödsmula och gratinera? :)

2011-10-21 @ 19:05:18
URL: http://mormorsplommonmarmelad.com
Postat av: Katarina

Detta är verkligen en god maträtt!

2011-10-28 @ 04:40:09
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Plommonet: FÖRLÅT för sent svar, för det första. Den räcker till 4 pers, skulle jag tro. Och att förbereda är inga problem!

2011-11-01 @ 23:58:02
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Plommonet

Det gör inget, det tog mig över en månad att få tummen ur och laga den här rätten i alla fall... men jag håller med - den är inte lätt att få bra på bild och är verkligen supergod! =D

2011-12-02 @ 17:24:34
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Tuija

Otroligt god! Funkar bra utan brödsmulor också.

2011-12-12 @ 22:50:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0