Eggplant parmigiana

Eggplant Parmigiana
4 portioner
2 stora aubergines
ungefär 5 dl tomatsås
1 kruka basikila
2 paket mozarella
2-3 dl riven parmesanost
2-3 dl brödsmulor
salt & nymald svartpeppar
olivolja
Sätt ugnen på 225 grader. Häll olivolja på en bakplåtspappersklädd plåt. Skiva auberginen i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på det oljade bakplåtspappret (vi körde skivorna i omgångar i ugnen) och strö över salt och nymald svartpeppar. Baka i ugnen tills aubergineskivorna har fått färg, det borde ta ungefär 12-15 minuter. Sänk ugnen till 175 grader. Hacka basilikan och skiva mozarellan. Smöra en ugnsfast form och lägg 6-8 aubergineskivor i formen. Häll över tomatsås och hackad basilika och lägg en skiva mozarella ovanpå. Toppa med riven parmesan. Upprepa tills du har använt alla aubergineskivorna. Strö över brödsmulorna (jag brukar använda gammalt bröd som jag rostar och sedan mixar) och grädda i ungefär 20 minuter tills brödsmulorna har fått färg. Servera direkt med en god sallad (och ett glas rött...)
Alltså jag har fortfarande inte fått tummarna loss att testa detta som bara verkar så gott, men kanske tur ändå så jag kunde ta del av detta recept. Så nu kör vi!
mums :D!
Ja, det låter gott iallafall!!
Du, jag tycker bilden gör det ENORM rättvisa; mmmmm! Ja, så är ju jag en aubergine- och mozzarellaälskare av stora mått - det kan ju ha lite med det hela att göra... Men inte helt, för det SER gott ut!!
Men Oooooh! Nu fick jag Italien-längt!
Måste testas. Med en gång.
OK, if you say so!
Hanna: Gör det! Det är verkligen en underbar rätt.
Beatrice: :=)
Sofie: So it is!
Alexandra: Vad bra! Prova det, det ÄR verkligen en riktig höjdarrätt.
Kim: Du kom ju precis därifrån, din lyxost!
Mårtenssons: Oh yes! Trust the matrepublikian :=)
Hanna: Gör det! Det är verkligen en underbar rätt.
Beatrice: :=)
Sofie: So it is!
Alexandra: Vad bra! Prova det, det ÄR verkligen en riktig höjdarrätt.
Kim: Du kom ju precis därifrån, din lyxost!
Mårtenssons: Oh yes! Trust the matrepublikian :=)
Jag har lite dålig erfarenhet av aubergine i gratänger, men den här både ser och låter så himla gott att jag tror jag måste ge det en chans till ändå. På ett ungefär hur många räcker gratängen till, som varmrätt? :) Går det att göra klart till och med innan brödsmulorna och sen bara brödsmula och gratinera? :)
Detta är verkligen en god maträtt!
Plommonet: FÖRLÅT för sent svar, för det första. Den räcker till 4 pers, skulle jag tro. Och att förbereda är inga problem!
Det gör inget, det tog mig över en månad att få tummen ur och laga den här rätten i alla fall... men jag håller med - den är inte lätt att få bra på bild och är verkligen supergod! =D
Otroligt god! Funkar bra utan brödsmulor också.