Stuvade makaronerJag tror att nästan alla har en relation till stuvade makaroner. Du åt det när du var liten, din mamma gjorde världens bästa, du hatar det som pesten och för att inte tala om hur illa du tyckte att det smakade i skolan. För mig handlar stuvade makaroner om två saker: 1. Min pappa och 2. Fjällsemester. Jag har starka minnen från när jag var liten och min pappa lagade stuvade makaroner. Vilken lycka! Det var dessutom standardmat när vi var på fjällsemester när jag var liten och jag kan lova er - det är få saker som smakar så gott som stuvade makaroner efter en heldag i backen. (Idag skulle jag antagligen svara en kall öl eller ett glas vin men hav i åtanke att jag var ungefär åttaår gammal när det här minnet begav sig.)

Hur gör man de där stuvade makaronerna då? Man köper ett paket idealmakaroner och läser på paketet. Glöm inte att tillsätta lite extra muskotnöt, nymald vitpeppar och en gnutta socker. Och justdeja, ät det hela med chilisås och rivna morötter. Hej, barndomsminne!


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Ja, hdae du svarat öl eller vin vid åtta års ålder så hade vi allt blivit lite oroliga...

Det är gott med makaronistuvning och det smakar verkligen barndom, det bara är så och det är underbart!

2011-11-17 @ 22:03:19
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Moma

Fint! Mitt minne av stuvade makaroner är när Sonen var ca 4-5 år och skulle sova hos morfarn sin. Fin som min pappa är fick Sonen bestämma middag och han valde skruvade makaroner(skruvmakaroner)men min far hör väldigt illa och ställde sig nöjt att stuva makaroner för första gången i sitt liv. När Sonen kom till bords utbrast han förvånat "Vad är det här för mat morfar?" Varpå pappa förvånat svarade "Stuvade makaroner, du sa ju att du ville ha det!" "Men jag sa SKRUVADE makaroner morfar!"

2011-11-17 @ 22:07:19
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Jag tänker på mormor. Hon gjorde världens godaste. önskemat när man skulle hälsa på. Har gjort några gånger själv men inte lika bra...

2011-11-17 @ 22:15:06
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Therese

Åh, detta gör jag när jag är ensam hemma. Den andra i hushållet tycker inte det är vuxenmat.....för övrigt gör min 82 åriga farmor världens bästa stuvade spagetti. När det görs till barnbarns barnen brukar jag också be om en portion... Älskar!

2011-11-17 @ 22:33:20
URL: http://delikatesses.blogg.se/
Postat av: Hanna

Alltså nu känner jag ju inte alls igen mig. Har nog knappt ätit stuvade makaroner, om jag alls har ätit det. Vi var mer en kött,sås & potatis-familj. :)

2011-11-18 @ 13:53:42
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: lilla kråkan

Gud så gott! Det var alldeles för länge sedan jag åt smariga stuvade mackisar!

2011-11-18 @ 22:42:54
URL: http://lillakrakansskafferi.blogspot.com
Postat av: MÅ Gott

Stuvade makaroner gjorde min mamma när jag var liten. Jag kommer ihåg att jag brukade få riva muskotnöten i den lilla muskotrivaren som fanns i kökslådan.

Mina barn gillar inte alls stuvade makaroner särskilt mycket så det blir pasta i andra former istället.

2011-11-21 @ 18:48:16
URL: http://matbloggenmagott.blogspot.com/
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Mårtenssons: Hahahaha.Moma: Åh, stackars morfar! :=)Sofie: Du får prova igen! Oftast är det ju så att vissa saker helt enkelt smakade hemma hos mormor/farmor. Tror det har att göra med omgivningen, och hur det luktade! Jag kan fortfarande komma ihåg hur det luktade hemma hos farmor och farfar.Therse: Stuvad spaghetti?! Coolt!Hanna: Men åh, du måste prova!Lilla Kråkan: Do it! Det är ju så gott!Åsa: Nämen, vad synd! Hoppas att kidsen ger det en chans till snart :=)

2011-11-26 @ 09:09:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0