Aglio, olio e peperoncino
Jag kan inte förstå att jag ännu inte har skrivit om den här rätten - den har ju varit på Calles topp-5-lista allt sedan vi såg den i en av Glenn Strömbergs kokböcker. Troligtvis den enklaste pastarätten man någonsin kan göra, och troligtvis även en av de godaste.
Vi använde chiliflakes men färsk chili går precis lika bra.
Aglio, olio e peperoncino
4 Glenn-portioner
4 portioner spaghetti
4 vitlöksklyftor (inte allt för stora)
1 msk torkade chiliflakes
0,5-1 dl olivolja, en finare variant
1,5-2 dl parmesanost
salt & nymald svartpeppar
Koka pastan (och om du vill göra egen har du ett fint recept här). Hetta upp en stekpanna och fräs hackad vitlök och chiliflakes i olivoljan. Blanda ner den kokta pastan. Riv över rikligt med parmesanost och strö över havssalt och nymald svartpeppar.
Nämen?! Det låter ju väldigt enkelt. Och gott!
Ja, det är ju onekligen så att det enkla oftast också är det godaste, rena smaker och inget knyssel.
Hoppas ni får en riktigt skön och fin adventshelg,
kram
Det är ju så gott! Vi åt det häromdagen. Önskar er en hyvens helg!
Sofie: Det är det verkligen! Väldigt god kombination med vitlök, olja och chili. Mums.
Mårtenssons: Visst är det så! Tack detsamma!
Helena: Tack detsamma!
Den är en riktig favorit!!! Jag läste på olika ställen om chiliflakes och förstod inte vad det var - jag har alltid känt det som peperonico! Suveränt gott. Nu används chiliflakes här hemma :)
Ungefär så här så den första middagen ut som Berra bjöd mig på. Okej... minus parmesanosten... Detta kvalar alltså in som en av Berras paradrätter skulle man kunna säga :-) Gott så det förslår helt enkelt!
Tro det eller ej, men den här rätten har jag aldrig gjort! Kanske för att den är så enkel, den glöms liksom bort! Det måste jag ändra på, för den låter som en dröm <3
Låter gott, och perfekta snabbmaten när man inte har något hemma.
Jag brukar göra i stort sett samma men med basilika också. Finns tuber i kyldisken i välsorterade butiker, tre olika; en m pressad vitlök, en m chili o en m basilika. En skvätt av varje steks i rikligt m olja o blandas i spagettin! Så ljuuuuvligt gott o superenkelt!