Rabarbersorbet
Om ni inte har fått nog av rabarber ännu (precis som om man kan få nog av rabarber, hoho) så har jag ett toppenrecept till er!
För några veckor sedan gjorde vi nämligen rabarbersorbet, och jag kan lova er - utan att överdriva - att det här är något av det godaste jag har smakat i glassväg. Receptet kommer från Ica.
Rabarbersorbet
300 g rabarber
2 dl socker
1 dl vatten
2 äggvitor
Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar. Koka i vatten och socker tills den är mjuk, vilket borde ta ungefär 10 minuter. Mixa rabarbern slät i mixer (eller med mixerstav om ni har en sådan) och låt kallna. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i rabarbern. Frys smeten i glassmaskin och ställ sedan in i frysen i några timmar.
Precis, är det ens möjligt att få nog av rabarber? :)
Jag ska plocka rabarber på gården till helgen så nu måste jag bara bestämma mig för vilka recept jag ska laga. Det här ligger mycket bra till. :)
Jag håller på med rabarbersorbet just nu :-)
Precis, det är ju som att tröttna på sommaren! Idag ska jag hem till underbara Sverige och om jag har tid ska jag testa denna sorbeten i helgen. Muuums! Ha en fin Malmö-helg!
Visst är det gott med rabarbersorbet, vi kommer att göra det flera många gånger till! Gott med en kula i ett glas vitt var det också!
Ha en härlig helg på er!
det låter jättegott!
Åh vad gott! Det måste jag testa!
Vaddå nog av rabarber? Fast ikväll åt jag det i en förrätt. Nä, rabarber ska hålla sig i desserten!!
Det låter gott. :)
Så det vankas bröllop? Spännande, we heard it trough the grapevine...:)
Rabarbersorbet har jag också tänkt göra! Skrev det inne hos Mårtensson, så nu måste jag ju. Ett gott 'måste' :)
Jo, jag har en del Royal CPH-porslin... mest kaffeservis men typ 12 av allt och när jag fotade limemuffinsen häromdan var det första gången på typ 25 år de använts! Men, jag börjar tycka om dem, annars tyckt just min sort var lite för prålig för min smak. Finns ju flera, någon lugnare i mönstret. Men som sagt, they're growing on me :)
På tal om Royal CPH och bröllop: http://thecaketressblog.com/2011/01/wedding-cake-royal-copenhagen-china-painted-pattern/
:)
malin: haha. nää, jag tror inte det!
ann-louise: prova, det är verkligen supergott!
helena: do it!
sofie: förrätt?! vad var det för någon?
yasemin: :=)
mårtenssons: jajemän! nästa år går det av stapeln :=)
cecilia: men så var det för mig innan också. jag tyckte att det var superfult när jag var yngre, men nu - nu är jag tokig i det :=) det finns varianten med de stora blommorna, de tycker jag är fina!