Rabarbersorbet

Om ni inte har fått nog av rabarber ännu (precis som om man kan få nog av rabarber, hoho) så har jag ett toppenrecept till er!



För några veckor sedan gjorde vi nämligen rabarbersorbet, och jag kan lova er - utan att överdriva - att det här är något av det godaste jag har smakat i glassväg. Receptet kommer från Ica.

Rabarbersorbet

300 g rabarber
2 dl socker
1 dl vatten
2 äggvitor

Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar. Koka i vatten och socker tills den är mjuk, vilket borde ta ungefär 10 minuter. Mixa rabarbern slät i mixer (eller med mixerstav om ni har en sådan) och låt kallna. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i rabarbern. Frys smeten i glassmaskin och ställ sedan in i frysen i några timmar.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Malin

Precis, är det ens möjligt att få nog av rabarber? :)

2011-05-27 @ 10:27:14
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Jag ska plocka rabarber på gården till helgen så nu måste jag bara bestämma mig för vilka recept jag ska laga. Det här ligger mycket bra till. :)

2011-05-27 @ 10:38:21
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Jag håller på med rabarbersorbet just nu :-)

2011-05-27 @ 10:56:04
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Precis, det är ju som att tröttna på sommaren! Idag ska jag hem till underbara Sverige och om jag har tid ska jag testa denna sorbeten i helgen. Muuums! Ha en fin Malmö-helg!

2011-05-27 @ 11:38:54
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Mårtenssons kök

Visst är det gott med rabarbersorbet, vi kommer att göra det flera många gånger till! Gott med en kula i ett glas vitt var det också!



Ha en härlig helg på er!

2011-05-27 @ 17:23:57
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: karin - trattoria

det låter jättegott!

2011-05-27 @ 20:03:42
URL: http://trattoria.blogg.se/
Postat av: Helena mitt i smeten

Åh vad gott! Det måste jag testa!

2011-05-27 @ 23:02:29
URL: http://www.helenasmat.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Vaddå nog av rabarber? Fast ikväll åt jag det i en förrätt. Nä, rabarber ska hålla sig i desserten!!

2011-05-28 @ 00:00:19
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Yasemin

Det låter gott. :)

2011-05-28 @ 11:06:51
URL: http://www.mezehouse.org/
Postat av: Mårtenssons kök

Så det vankas bröllop? Spännande, we heard it trough the grapevine...:)

2011-05-29 @ 19:09:17
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Rabarbersorbet har jag också tänkt göra! Skrev det inne hos Mårtensson, så nu måste jag ju. Ett gott 'måste' :)



Jo, jag har en del Royal CPH-porslin... mest kaffeservis men typ 12 av allt och när jag fotade limemuffinsen häromdan var det första gången på typ 25 år de använts! Men, jag börjar tycka om dem, annars tyckt just min sort var lite för prålig för min smak. Finns ju flera, någon lugnare i mönstret. Men som sagt, they're growing on me :)



På tal om Royal CPH och bröllop: http://thecaketressblog.com/2011/01/wedding-cake-royal-copenhagen-china-painted-pattern/



:)

2011-05-30 @ 15:32:01
URL: http://flickanokakorna.se
Postat av: charlotta

malin: haha. nää, jag tror inte det!



ann-louise: prova, det är verkligen supergott!



helena: do it!



sofie: förrätt?! vad var det för någon?



yasemin: :=)



mårtenssons: jajemän! nästa år går det av stapeln :=)



cecilia: men så var det för mig innan också. jag tyckte att det var superfult när jag var yngre, men nu - nu är jag tokig i det :=) det finns varianten med de stora blommorna, de tycker jag är fina!

2011-05-31 @ 19:18:17
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0