Tomatbakelse
Jag säger som jag brukar: ny vecka, nya tag! Solen skiner, himlen är blå och på fredag åker vi till Paris. Livet kunde vara sämre.
För några veckor sedan bjöd vi på någon sorts tomatbakelse till förrätt, och kombinationen av frasig smördeg och sötsyrliga tomater var en riktig höjdare! Receptet kommer från Allt om mat.
Tomatbakelse
4 portioner
1 st smördeg (jag köpte färdig)
philadelphiaost eller crème fraiche
200 g romanticatomater
några basilikablad
havssalt & nymald svartpeppar
olivolja
balsamicocrème
Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen på plåten och skär ut 8 runda bitar (jag använde ett ganska litet glas men gör i den storlek som passar dig bäst - om ni är hungriga kan det vara en bra idé att göra rundlarna lite större). Bred på philadelphiaost eller crème fraiche (ett ganska tjockt lager!) och strö över nymald svartpeppar och lite salt. Skiva romanticatomaterna, ringla över olivolja och grädda i ugnen ca 10 minuter tills de har fått lite färg. Ta ut dem, strö över basilikablad och nymald svartpeppar och ringla över balsamicocrème.
Det där såg inte helt fel ut. Ha en trevlig vecka!
Blir ju inte förvånad över att hitta en tomat-förrätt här! :) Bakelsen ser jättefin ut, ska jag testa, kan ju inte bli fel med smördeg.
vilken superbra förrätt :)
Jag vill också åka till Paris!! Gud så mysigt! Jag hoppas ni får det riktigt härligt där :-) Den där tomatbakelsen snor jag receptet på. Den ser smarrig ut :-) Kram!
Jag älskar både tomat och smördeg, så det här låter som något för mig! Tror att jag ska överraska mina föräldrar med det när jag kommer hem nästa gång =D
med smördeg blir det aldrig fel! och inte med tomat heller förstås ;)
jag kan inte dejta på tisdag för då jobbar jag och sen har jag min stående tisdagsdate med en kompis. men hur har du det på onsdag? då är jag ledig! eller torsdageftermiddag, fast då kanske du ska packa?
Vad ni far och flänger ;-) Jag vill också ut och resa. Helgen kommer iaf bjuda på en tripp till Malmö med lite shopping och god mat. Men lite mer ohlalaa hade också suttit fint :-)
Tjusigt värre! Jag håller med Emmy, lite mer ohlalaa skulle vara på sin plats nu! :-)
Vilken fab förrätt! Hoppas att ni får det underbart i Paris, kan tänka mig att den allra bästa tiden på året att besöka Paris är just nu! :-) Och grattiskramar i efterskott!
Och var hittar man en bakelse med tomat i om inte här hos dej? God verkar den också vara, kanske något för vårt bröllopsdagsfirande på fredag...
Vad gott!! Tomater kan man ju inte få för mycket av....
Glöm inte att gå med en baguette under armen i Paris. Det gör alla!!
Låter som en supergod förrätt
Låter grymt gott!
Den tomatbakelsen ser smarrig ut får vi laga när du kommer hem. Många grattis i efterskott!!!
kramar Mamma Pappa Bamse o Jocke!
Den tomatbakelsen ser smarrig ut får vi laga när du kommer hem. Många grattis i efterskott!!!
kramar Mamma Pappa Bamse o Jocke!
Gud vilket bra recept:) Tack för tipset:)
Vem gör väl egen smördeg?
Mina kommande hemodlade tomater kommer att klä bra i den där kostymen!
Liten, men naggande god!
Ser helt underbart ut!!!
erika: tack detsamma!
hanna: hahahaha :=)
karin: det är den verkligen! enkel och snabb.
alexandra: gör det!
pernilla: onsdag och torsdag fungerar för mig!
emmy: det finns massor med ohlalaa i malmö också, har jag hört! :=)
moma: jag kan skicka lite ohlalaa till dig från paris!
helena: tack, snälla!
mårtenssons: åh, firar ni bröllopsdag? vad kul! vilken i ordningen?
sofie: haha, nä, det ska jag göra! ska se om jag hittar en basker också, och en randig tröja :=)
linda: tack! det var den.
helena: :=)
mamma: den lagar vi när jag kommer hem. åh, vad jag längtar efter er (och speciellt bamsen!). vi ses nästa vecka!
ann-sofi: varsågod!
lena: nä, precis. ingen, skulle jag tro. haha.
åsa: sant! :=)
slemman: JAAA!
Jösses, det här låter vansinnigt gott! Och snabbt och enkelt, sånt gillar vi! :)
Men, vad trist att du också hade en dålig dag i lördags. Själv vill jag helst bara glömma den dagen helt. Har strukit den och låtsas som att den aldrig hänt... Hoppas den här veckan börjat bättre! Kram
Tjusigt! Jag får fixa en middag snart så att jag har några hungriga gäster att bjuda de här godingar på. :)