Key lime pie
Det här är en av de bästa pajerna jag vet, kanske mest för att den är sådär sötsyrlig och god. Kombinationen med söt, kondenserad mjölk och lime är magisk. Att den är enkel att göra är ju inte heller en nackdel!
Originalreceptet kommer från Leila Lindholm.
Key lime pie
4 portioner
200 g digestivekex
100 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
5 st limefrukter (saften och skalet)
0,5 pkt philadelphiaost
florsocker
limeskal
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en mixer och blanda med det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen i pajformarna och förgrädda skalen i 10 minuter. Låt skalen svalna och gör under tiden fyllningen. Blanda kondenserad mjölk med äggulor och limesaft. Låt smeten stå och dra sig ett tag. Blanda philadelphiaost med florsocker (jag tar alltid florsocker på måfå tills jag tycker att det smakar som jag vill) och riv i limeskal tills du är nöjd med smaken. Ställ den i kylskåpet. Fyll pajskalen med smeten och grädda i ca 10-15 minuter. Låt pajerna svalna och lägg på en klick med philadelphia-lime-kräm precis innan servering.
Har blivit fikaansvarig (som vanligt) på onsdag när vi är ett par tjejer som ska träffas. Kanske ska göra denna?! Känns som det varit mycket kladdkakor nu ett tag. Annars var jag inne på bärpaj, men lite citrus är ju alltid friskt och gott!! (du har bara glömt att skriva hur många lime det ska vara....)
Dåligt humör?! Why??? Det är ju typ vår nu? vad mer önskas!? var så ljust och härligt när jag cyklade till jobbet i morse... LIKE IT!!!
sofie: ha! vad märkligt, i redigeringsprogrammet syns det hur många det ska var?! nåväl, nu ska det synas här med :=) jag hoppas humöret blir bättre idag, ska arbeta på det!
Wow vilka fina fina! Så fräscht med lime & citron också, och vairanten med philadelphia på toppen låter ju ännu bättre ( säger jag efter en helgs svullande med choklad och väldigt mycket sött - det fräscha lockar liksom lite mer då, hehe )
Ser supergott ut, måste testas :-)
Jag har aldrig smakat key lime paj. Men det låter gott.
allt som är mini är ju så himla dullit och det gillar jag! tänk om till och med grönkål är gott i miniformat? eller små små miniskaldjur? nu har jag en ny kokboksidé! (igen!)
jag var faktiskt pigg i morse. eller, jag blev det när jag insåg att för första gången på hundra år så började det faktiskt ljusna när jag gick till vagnen strax innan klockan sex i morse. det du, det tar sig!
Men åh. Det ser FÖR gott ut.
Key lime är en av mina favoriter, måste testa med philadelphiatopping snarast!
Det är förresten jättegott med lite kanel i kexbotten.
Kondenserad mjölk verkar förfölja oss, kan det vara något med burken i skafferiet, har den stått oanvänd tillräckligt länge?
Allt som serveras i portionsformar blir så mycket trevligare. Känns dessutom som man får så mycket mer... :-)
Yes det ser ljuvligt ut. Den är så god den här pajen o mkt sötare i små formar.
li: jag är inte överförtjust i grädde, så en variant med phillyost och lime passade bättre. och oj, vad gott det var!
linda: gör det :=)
erika: det är väldigt gott, speciellt om man gillar lite sötsyrliga efterrätter.
pernilla: fasiken vilken bra idé! mini-kokboken! hoho. men miniräkor låter vidrigt ändå, tycker jag...
josefine: tack, snälla! det var precis lika gott (om inte liiiite godare, faktiskt) än vad det ser ut!
kim: tack snälla för tipset!
mårtenssons: hahahaha. it's a sign! :=)
emmy: haha, visst gör det?
yasemin: det är en riktig klassiker! och en god sådan :=)
Öööööh nu vill jag att detoxen ska va över. Jag sku kunna dö lite för key lime pie. Men bara lite.
megan: du får rapportera om hur det går med detoxen!
vilka fantastiska små skapelser
Key Lime Pie - en riktig favorit!
mikaela: de var alldeles fantastiskt goda, dessutom!
hanna: här med! :=)