Västerbotten royal
Vi har firat nationaldagen på bästa tänkbara sätt - med nypotatis, gräddfil, gräslök och sill (till Calle) och en västerbotten royal till mig. för att spä på det hela lyssnade jag självklart på det här.
Den där västerbottenroyalen är för övrigt en riktigt fining som jag hittade på Icas hemsida för några år sedan. Den är perfekt att servera som förrätt, eller som tillbehör till något annat som jag gjorde idag.
Västerbotten royal
4 portioner
3 äggulor
1,5 dl mellangrädde
0,5 krm kajennpeppar
salt & nymald svartpeppar
(löjrom om man äter det)
finhackad rödlök eller gräslök
1 burk tångrom
Sätt ugnen på 175 grader. Fördela den rivna västerbottensosten i små, smorda portionsformar. Blanda äggulorna med grädden och krydda med kajennpeppar, salt och svartpeppar. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Garnera med lök och tångrom.
Till efterrätt hade jag köpt en låda med svenska jordgubbar, vilket jag sitter och mumsar på just nu. Svenska jordgubbar, ovispad grädde och socker - jag vet faktiskt inte om det blir så mycket bättre än så.
Så himla vackert de jordgubbarna får ligga, passar vansinnigt bra tillsammans!
Låter som du haft en härlig helgledighet, samma här nere - dock inga myggbett endast myror...
Jag skulle kunna döda för så fint porslin.
Ser ut som en fin Nationaldagsmiddag!
Håller med, vansinnigt fint porslin! Och Västerbotten Royal lät inte heller dumt :)
Vad passande med en Västerbotten Royal, det lät som en smaskig historia. Jag håller med, jordgubbar med ovispad grädde is the way to go. Håller även med Pickipicki-Tina, porslinet var farligt vackert!
verkar som om du avslutar en fantastisk helg på ett fantastiskt vis, bra där!
ska du stanna i gbg tillräckligt länge så att vi hinner ta oss en kaffe/te/något svalkande snart kanske? jag är ju nästan arbetslös nuförtiden så jag har massor av tid att slösa bort!
Åh, jag hade tänkt skriva något om din västerbotten royal men så såg jag jordgubbarna som du åt med ovispad grädde och lite socker... gissa om det vattnades i munnen på mig (kl 23.00... nu går det inte att få tag i några jordgubbar).
:-)
Ha ha, precis samma firande som oss. Ja, bortsett från din lilla goding. För det låter den som är. Vi kunde inte bara låta bli nu när det fanns fin färskpotatis. Yes! nu är det sommar på riktigt!
mårtenssons: myrbett, alltså? fy tusan!
tina: om du kommer till göteborg någon gång ska du få fika på finporslinet! :=)
postadress torslanda: verkligen!
malin: nä, det är otroligt gott!
therese: men visst är det så jordgubbar ska ätas? hurra!
pernilla: nu är det göteborg som gäller för hela slanten! vad sägs om typ fredag?!
erika: hohohoho. det är så GOTT!
emmy: sommaren är här, hurra!
EXAKT så ska gubbarna ätas, har aldrig förstått när folk vill ha vispgrädde till... ;-)
Ser verkligen så gott ut. Förra veckan fick jag en bok i samband med att Västerbottensost firar 100-år (PR utskick). Men den är verkligen så fin att jag varmt kan rekommendera den.
Så svag som jag är för ost, och västerbotten speciellt, så ska jag ta och testa royalen snarast!
Vilka jättesöta koppar, passar finfint till jordgubbarna!