Vaniljcaprese
Det låter ganska märkligt, jag vet. Jag läste om det hos Helena på Bara en kaka till för första gången, och allt sedan dess har jag tänkt laga till det någon gång. Har jag kommit så långt? Nej.
Tur då att vi har fina vänner som bjuder på sådant här till förrätt när vi är på besök! Nina hade lagat till det här förra helgen och det är vansinnigt gott. Prova! Receptet kommer ursprungligen från Tina Nordström.
Vaniljcaprese
4 portioner
2 askar coctailtomater (eller 1 paket romanticatomater)
0,5 dl olivolja
1,5 msk vit balsamvinäger
0,5 msk honung
1 finhackad scalottenlök
1 vaniljstång
300 g mozzarella
havssalt & nymald svartpeppar
Halvera tomaterna och lägg dem i en skål. Krama ur vätskan ur tomaterna (med händerna) och häll vätskan i en kastrull. Blanda olivolja, vinäger och honung. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och blanda i vätskan. Koka upp och ställ sedan åt sidan tills det har svalnat. Riv mozzarellan i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över havssalt och nymald svartpeppar. Blanda de urkramade tomaterna med hackad schalottenlök och rör ner tomatsåsen (som kokat på spisen). Häll allt på mozzarellan och servera direkt, som den är eller med en bit bröd.
Det låter märkligt men spännande med vanilj i den här. Jo, jag har fortfarande problem med att kommentera, men bara på vissa bloggar. Hoppas du får en skön midsammar med god mat och dryck.
Kram!
Åh, vad häftigt, det ska jag testa!
Sv: Blir svensk midsommarmat på jobbet imorrn iaf, vi äter lunch ihop varje fredag och gissa vem som får bestämma vad?! Så det blir svenska smörgåsar och jordgubbsgräddtårta och på söndag ska vi ha midsommarlunch med ett annat par där flickan är finska. :) Vad blir det för er del? Hoppas på fint väder!!
Låter gott ju! Glad Midsommar!
Det där ser verkligen galet gott ut. Vill genast slänga ihop en god tomat-vaniljcaprese pronto! Somrigt.
Trevlig midsommarhelg på dig! Hoppas vi slipper regna bort, fast ni har kanske torrare väder än vad vi har i Stockholm..?!
Mm, det lät gott! Och spännande! Synd att morgondagens förrätt redan är tillagad, annars hade det kanske blivit detta?! Trevlig midsommar!
Visst var det gott? Helt galet gott, speciellt resterna dagen efter när vaniljen har satt sig ännu mer!
erika: ja, det verkar vara lite strul med blogspot nu för tiden, hoppas att det löser sig snart!
hanna: åh, vad mysigt! hoppas verkligen att ni fick en fin lunch tillsammans!
helena: tack detsamma!
linn: det är verkligen gott! märkligt men gott :=)
moma: regn klarade vi oss utan, men blåst - huga!
annika: du får prova det en annan gång! trevlig midsommar till dig med!
helena: GRYMT gott! åh, alldeles underbart - en ny favvorätt!