Sparris med parmesancrumble

Den här förrätten bjöd Calles mamma på när vi var på landet förra veckan och det var en riktig höjdare! Kul variant på sparris, dessutom.



Det exakta receptet (och namnet på tidningen det kommer ifrån) har jag glömt av - återkommer. Om ni blir akuta sugna på sparris och vill improvisera lite är det ungefär såhär:

Sparris med parmesancruble
4 portioner

rucolasallad, ungefär 1 pkt
1 ganska stort knippe sparris (3 sparris per person, typ)
smör att steka i
några skivor bröd av ljusare sort (callemamman använde varekilskaka som är ungefär som hönökaka)
1 dl riven parmesanost
3 msk olivolja
salt & peppar
olivolja & balsamvinäger

Bryt av de träiga bitarna på sparrisen och släng. Stek sparrisen i smör tills de har lagom mycket tuggmotstånd. Blanda bröd, peppar och parmesan i en mixer och mixa tills det är ganska små bitar. Strö ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugn 3-5 minuter. Blanda några matskedar olivolja och några matskedar balsamvinäger till en enkel sås. Lägg rucola lite fint på en tallrik. Lägg över sparrisen, häll på crumble och vinaigrette. Salta och peppra och servera direkt.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Michael

parmesancrumble, hur gott låter inte det! ikväll blir det sparris på golvläggaregatan. jag har varit på ditt jobb flera gånger i helgen och shoppat. :) vi hörs, hälsa C.

2011-06-13 @ 09:54:03
URL: http://lanternan.kokaihop.se
Postat av: charlotta

michael: men kompis, har du varit på mitt jobb och jag har varit ledig? skandal!

2011-06-13 @ 10:03:09
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Hanna

Åh, ett recept helt i min smak. Ser ju dögott ut!! :)

2011-06-13 @ 15:03:15
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: callemamman

Det blev lite fel i receptet. Jag mixade bröd, 1dl parmesan 3 msk olivolja och peppar. Strödde ut det tunt på bakplåtspappersklädd plåt.tillagade i 3-5 min i ugnen. 225 C Sedan var det en dressing med lite balsamvinäger och olivolja som hälldes över.

Sedan grattis till ett väldigt trevligt repotage om dig i GP.

2011-06-13 @ 19:48:30
Postat av: sofie mumsfillibaba

Å vem får man se i tidningen då till frulle idag?! Vad roligt!! Och lite omnämnd fick man bli på ett hörn också!! KUL!!!:)

2011-06-13 @ 20:26:41
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

åhåhå, hjälp vad gott! Detta ska jag bjuda på hemma när jag får chansen <3

2011-06-13 @ 20:28:22
URL: http://daedalsmat.sajto.se
Postat av: Mårtenssons kök

Så gott med sparris och parmesan tillsammans, kul med lite nya idéer.



Men vadå, nu blir vi ju nyfikna när vi läser de andras kommentarer om reportage i tidningen... ???

2011-06-13 @ 20:46:49
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Håller med, vilken tidning är det vi ska inhandla?! Klart vi vill läsa om dig.

Maten låter förresten jättegod. Kan det bli annat med parmesan och sparris?!

2011-06-13 @ 21:05:23
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Pernilla

vadå? hallå, är du med i gp idag? det har inte jag sett! (mest för att vi inte har gp kanske, fast ibland tjuvläser jag hyresvärdens lite när jag tar in posten. hihi.)



ja! fika! jag kan på onsdag, på torsdag efter 12 och på fredag!

2011-06-13 @ 22:12:06
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: charlotta I matrepubliken

hanna: det var det verkligen! supergott med lite krispig parmesan-bröd-blandning ovanpå.



callemamman: åh, tack för receptet! kom inte riktigt ihåg precis allt :=)



sofie: jaa, det är klart! kan ju inte prata bloggar och göteborg utan att nämna er! :=)



alexandra: gör det!



mårtenssons: det var en journalist som gjorde ett reportage om mig för några veckor sedan, och jag hade helt glömt av det. finns tyvärr bara i pappers-GP och inte på nätet, ska be pappa scanna in artikeln till mig så ni får läsa!



emmy: GP är det minsann! som jag skrev ovan hade jag helt glömt av att den skulle publiceras (men jag blev minst sagt påmind när callepappan ringde vid åtta i morse och berättade om det...)



pernilla: ska kolla kalendern när det finns fikatid, återkommer! :=)

2011-06-13 @ 23:15:08
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Malin

Men neeeej, sånt får ju inte hända! Det har hänt mig med halloumi, fast då hade jag gjort för smala bitar. Vi grillade faktiskt inte osten i fredags utan stekte i pannan så vi hade inga såna problem ;) Den var god tyckte jag, smakade som halloumi bortsett från att den inte "gnisslade", vilket iofs kan ha berott på att jag skar den lite tunnare än halloumin. Ingen större skillnad hur som helst :)



Åh vad jag blir sugen på sparris när jag ser den här bilden! Har ett knippe i kylen som jag ska göra nåt med i morgon :)

2011-06-13 @ 23:29:19
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Nina

Nu blev jag AKUT sugen på detta! Men tyvärr är klockan lite för mycket för att kunna inhandla ingredienser. (Den enda butiken i byn stänger kl 18 på vardagarna, haha) Men imorgon, first thing=)



Och ja! Scanna, nu, snabbt, vi är många som vill läsa "din" artikel!

2011-06-13 @ 23:37:58
URL: http://laktosfritt.wordpress.com
Postat av: Katarina

Vad gott det låter!

2011-06-14 @ 02:50:42
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: charlotta I matrepubliken

malin: nä, precis! grilloumi låter ju som att den är till för att grillas...!



nina: LAKTOSFRITT IS BACK! hurra!



katarina: det var det verkligen!

2011-06-18 @ 10:21:05
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0