Pakistansk mango

Har ni smakat pakistansk mango? Det hade inte jag, fram tills i fredags. När vi var på middag hos Johan och Johanna bjöd de på en (pakistansk-) mangosorbet till dessert och efter bara en enda tugga kom den numera välkända halleluljakören på besök.Den lilla mangon ser kanske inte så mycket ut för världen men jag lovar - skenet bedrar. Efter tips från Anna ska jag ikväll prova att göra mangolassi på en sådan här - återkommer med resultat.

PS. Om du bor i Göteborg är Gröna Oasen i Johanneberg (korsningen Eklandagatan/Viktor Rydbergsgatan) ett fint tips. Där kan du hitta just pakistansk mango och otroligt mycket annan fin frukt och grönt. DS.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Ja, det är verkligen skillnad på frukt och frukt. Nu vet jag att det är pakistansk mango som gäller. Om jag hittar det i vår lilla stad.

2011-07-31 @ 15:52:18
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Ja, en god mango är sååå gott!! Finns något som kallas thaimango eller namd mai (typ). Tror att det är ungefär samma. Ljuvligt god och smälter i munnen!! Tyvärr svårt att få tag på riktigt bra mango.

2011-07-31 @ 16:33:19
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emma

Hallelulja-kören från Malmö instämmer, vi går på på pakistansk mango-lådejakt var och varannan kväll i dessa tider.

2011-07-31 @ 18:24:26
URL: http://torskpalax.blogspot.com/
Postat av: Plommonet

Åh ja, jag vet precis vilken affär du menar! Jag brukar passa på och handla där när jag har vägarna förbi min farmor och farfar (de bor i närheten) och jag fastnar alltid mycket länge tid där än jag tänkt... och kommer alltid ut med mer också. :P

2011-07-31 @ 20:19:14
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Pernilla

älska gröna oasen! när jag jobbade på slav-konditoriet på gibraltargatan var det en tant-stammis som alltid kom in och gav oss massor av frukt som hon köpt där.fast mölndals frukthall är inte heller så dum, och har också pakistansk mango. och skitgoda drickor som vi börjat missbruka och nu gav du mig precis en idé till vad jag ska blogga om. thanks!

2011-07-31 @ 20:57:21
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Inte smakat pakistansk, men det har hamnat en hel del Thaimango i magen de senaste veckorna! Det går absolut inte att jämföra med den vanliga mangon man köper här hemma i mataffären... Hade vi kunnat hade vi packat väskan full av den underbara söta skapelsen!

2011-07-31 @ 20:58:19
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Moma

På Tobago finns det en mangosort som heter Iceccream mango, den är som ljuv musik för smaklökarna, den är inte alls sådär trådig som en del mangosorter är utan den smälter som glass i munnen. Så jag blev precis lika lycklig som du när jag hittade pakistansk mango här hemma, för den påminner jättemycket om den tobagonska! Fast den är rätt dyr, ca 60:- /kg, fast det är ju billigare kilopris än lösgodis:-)

2011-07-31 @ 22:35:26
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Ann-Louise

Jag blev helt svag i knäna första gången jag smakade på pakistansk mango! Jag visste inte ens att det fanns något som kunde vara så gott. Jag och min sambo smaskade i oss en hel på 1/2 sekund och nästa dag köpte vi hem ytterligare ett gäng. :)

2011-08-01 @ 00:54:32
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

pakistansk mango har jag aldrig ätit, det skall jag hålla utkik efter

2011-08-01 @ 06:42:30
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Charlotta

Emmy: Åh, jag hoppas att du hittar - den är SÅ GOD!Sofie: Tror att detta kan vara ungefär samma!Emma: Haha, jag förstår det!Plommonet: Visst är det en grym liten affär? Älskar't!Pernilla: Vart ligger Mölndals frukthall? Där har jag aldrig varit, trots att jag bott i Mölndal och allt!Mårtenssons: VÄLKOMNA HEM! Har nästan anat att ni har varit ute och rest. Ser fram emot biler snarast!Moma: Åh, icecream mango - bara namnet!Ann-Louise: Haha, det var samma sak här! Calle brukar inte gilla söta saker så mycket, men den här är han helt frälst i :=)Linda: Gör det!

2011-08-01 @ 10:11:26
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: karin - trattoria

sv: ja havet är härligt, jag njuter i fulla drag nu, det blir bara bättre och bättre, aug -sept är mina favoritmånader här ute :) idag börjar jag jobba igen, jobbar mycket hemifrån som tur är, attans vad seg man är!

2011-08-01 @ 11:14:47
URL: http://trattoria.blogg.se/
Postat av: Kim

Den kanske är något jag borde ge mig på? Vanlig mango... verkligen inte min grej, men nu måste jag bara ge mig iväg på pakistansk mango-jakt.

2011-08-01 @ 13:38:45
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Hanna

Förstår ju att det är dags att leta reda på pakistansk mango. Mango lassi är ju dessutom fantastiskt!

2011-08-01 @ 18:39:30
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Fröken Dill

Bra tips! Nu ska jag hålla ögonen öppna efter sådana frukter.

Hälsar fröken Dill

2011-08-03 @ 11:11:09
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Åsa

Mmmm, upptäckte den för några år sedan och vill inte ha annan mango än den pakistanska. Ica Fokus brukar ha finfina dito. I år har jag dessvärre inte fått tag på någon riktigt stor och mogen i år. Har hittat lite mindre och hårdare, inte sådär skrynkliga och mjuka som de ska vara, och har haft dem liggande framme i köket. Men de hinner bli dåliga innan de mognat ordentligt. Det är inte utan att man ibland längtar efter ett eget mangotäd ;)

2011-08-07 @ 11:03:33
URL: http://missmeistersmat.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0