Pasta arrabiata

Det är väl knappast någon hemlighet att jag är förtjust i italiensk mat, och varje gång jag är i Italien är det tradition att äta pasta arrabiata.



Av någon anledning ("det blir aldrig lika gott hemma", "det är säkert krångligt" osv osv) har jag aldrig lagat det själv, men gissa hur glad jag blev förra söndagen när jag lagade den här såsen till vår hemmagjorda pasta - den blev hur god som helst!

Pasta arrabiata
2 portioner (+matlåda)

2 burkar krossade tomater
1 klyfta vitlök
1 liten röd chili (mer om du gillar stark sås, mindre för mildare...)
salt & peppar
socker
olivolja
persilja (finhackad)
parmesanost

Finhacka vitlöken och fräs i olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna. finhacka chilin och blanda med tomatsåsen. Krydda med salt, nymald svartpeppar och en gnutta socker. Låt såsen koka in i minst en halvtimme, på låg värme under lock. Servera med pasta (penne är godast!) och strö över persilja och parmesanost innan servering.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Egentligen inte så krångligt men kan vara svårt att få den rätta smaken! Till helgen tror jag att jag ska inviga min pastamaskin. Jag lånar ditt recept!

2011-01-31 @ 22:41:57
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Vad jag tänkte på er pastamaskin och egna pasta igår när vi åt vanlig torkad. Satt och funderade om jag skulle gilla pasta mer om jag alltid fick färsk hemgjord. Ser väldans gott ut iaf.

Jag åker själv från Kalmar på kursen, så jag hoppas på trevliga kursare som vill haka på ut och äta.

2011-02-01 @ 06:21:00
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Mor-Mia

Vad roligt med egen pasta, det är ngt jag aldrig har gjort!

Såsen låter jätte god!

2011-02-01 @ 07:53:02
URL: http://mor-mia.blogspot.com
Postat av: charlotta I matrepubliken

sofie: precis, det är den perfekta smaken man vill åt, men den här blev riktigt bra! tror det kan ha att göra med de fantastiska coctailtomaterna från mutti, det är ju helt annorlunda att använda sådana jämfört med vanliga krossade tomater.



emmy: färsk pasta är faktiskt otroligt gott, och speciellt krångligt eller svårt är det inte heller. hoppas du får det fint i skåne nu!



mor-mia: såsen var aldeles fantastisk! :=)

2011-02-01 @ 08:47:23
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: A-C

Nu var det ett tag sedan jag tittade in hos Dig sist. Pastan ser mycket god ut. En riktigt klassiker som även jag brukar äta vid våra resor.



//A-C

2011-02-01 @ 11:26:46
URL: http://www.ica.se
Postat av: charlotta I matrepubliken

A-C: välkommen tillbaka! :=)

2011-02-01 @ 12:03:18
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Angela hos Mormor Magda

oj oj vad gott, jag blir helt salig och väldigt sugen på att köpa en pastamaskin själv när jag kikar in här!



Tusen TACK för de fina sakerna du skrev i min blogg!

2011-02-01 @ 13:10:07
URL: http://www.darproducerat.se
Postat av: charlotta I matrepubliken

angela: tack detsamma! :=)

2011-02-01 @ 14:30:28
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Karin

Det där såg sjukt gott ut! Snygg bild också :-)

2011-02-01 @ 18:41:48
URL: http://ensmakavkarin.wordpress.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

låter så gott med hemmagjord pasta, har ännu inte testat på det, men så har vi ju inte någon pastamaskin heller :-)

2011-02-01 @ 20:21:17
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Mums, vad gott! Jag måste testa Muttis tomater när jag är hemma i Sverige. Har inte hittat dem här, men använder Cirio och de är himla bra de med.

2011-02-01 @ 22:10:33
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: charlotta I matrepubliken

karin: tack! :=)



linda: :=)



hanna: gör det, deras konserverade tomater är utan tvekan de bästa jag har provat!

2011-02-02 @ 08:51:26
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0