Skurna pepparkakor
Skurna pepparkakor + gorgonzola = a match made in heaven. Kommentarer överflödiga. Receptet kommer från Hemmets Journal.
Skurna pepparkakor
80 st, ungefär
200 g smör
2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
0,5 dl mandelspån
Rör samman socker, sirap och alla kryddor. Blanda bikarbonat, mandelspån och mjöl och arbeta ihop till en deg. Dela degen i två bitar och forma fyrkantiga längder. Rulla in i plastfolie och förvara i kylskåpet till nästa dag. Skär deglängderna i tunna skivor och grädda i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Åt underbara skurna pepparkakor för första gången förra året. Fantastiskt gott. Och med gorgonzola ... mmmm...
Yammi! ¨Så gott, så gott!!
sv: haha du anar inte hur gott det blev med saffran i kolan!!! tack för att du påminde mig om bloggträffen, hade helt missat det, jag kan onsdag med har forskarkonferens på tors-fre :)
Så gott och så skönt att slippa allt kavlande och tryckande med former (iofs inte så betungande men ändå...)Och visst har du så rätt i att de är som gjorda för varandra, sann kärlek:)
Hoppas du får en riktigt fin helg,
kram!
Postadress Torslanda: Visst är det gott?!
Sofie: Indeed!
Karin: Hoppas att vi kan få till en träff snart!
Mårtenssons: Tack detsamma!
Å, jag gillar verkligen recept där det står "80 st", snacka om resultat för mödan liksom=)
När jag flyttat ska jag med göra skurna peppisar - så mkt godare än Annas, även om de i brist på andra går ner de också.
Anglofil som jag är föredrar jag Stilton, men smakerna är ju de samma. :)
Trevlig helg!
jag har också slängt ihop en pepparkaksdeg idag, eller egentligen började jag igår, idag var det bara finliret kvar. och så blir det ju vanliga pepparkakor av den, inga fina skurna.
ja, men det ryktas väl om någon bloggträff snart? om det nu går att komma överens om ett datum vill säga ;)
Jag är mer förtjust i den skurna varianten. Har inte testat att göra själv, men det här ser jag som en uppmaning!
Har du hört att det finns en Kavliost med smak av ädelost och päron? Hur svårt är det att skära upp ett päron liksom??
Ja det där kan inte vara dåligt.
Åh, jag håller med! I år är första året jag blandat i mandelspån i degen och gjort skurna pepparkakor. Grymt gott! Ha en fin helg!
Håller med! En underbar smak-kombination.
Detta avgjorde det, i helgen bakas det skurna pepparkakor här i köket i Sydney och förhoppningsvis framkallar det julstämning på hög nivå trots sol och strand. Tack för en härligt inspirerande blogg med fina bilder och bra tips!