JordärtskockscrèmeTrots en mängd förslag från er blev mitt amuse bouche-bidrag en enkel (men ack så god) jordärtskockscrème från Mathias Dahlgrens kokbok Bon Lloc. Bra val, om jag får säga det själv. Till crèmen serverade jag en bit rumstempererad pata negra. (Crash course i pata negraism: spansk lufttorkad skinka där grisarna endast äter ekollon. Svindyr.) Jag åt min crème utan pata negra och det fungerade finfint det med.

6 amuse bouche-portioner (små, med andra ord)

125 g jordärtskockor
250 g mjölk
250 g grädde
salt, vitpeppar & citronsaft

Koka jordärtskockorna mjuka i mjölken. Mixa med grädde till en slät crème. Smaka av med salt, vitpeppar och citronjuice. Sila. Mixa med stavmixer tills crèmen är lite skummig. Servera crèmen ljummen i små koppar med en bit pata negra till de som så önskar. Ät direkt.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Mmm... Gottit! Varför använder jag jordärtskockor så sällan?! Pata negra är även det mycket gott och priset till trots ändå värt pengarna. Drack ni champagne till detta eller var det innan?

2011-12-08 @ 09:39:18
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Emmy: Jag har fått totaldille på jordärtskockor den här hösten kan jag lova! Mmm. Det är så gott! Detta drack vi champagne till... tror jag... Vi åt den sittandes vid bordet när vi öppnade den andra flaskan med champagne. Ja, så var det nog. Tror jag. Erm.

2011-12-08 @ 09:55:23
Postat av: Hanna

Perfekt amuse ju! Jag fullkomligen älskar jordärtskockor!

2011-12-08 @ 15:23:20
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Pernilla

men är det någon gång man ska unna sig svindyr skinka så är det ju på för-nyår, det tycker jag allt.fina bilder från för-nyåret förresten, vad snygg du är i luggen!och filmen är Stand By Me ju.

2011-12-08 @ 16:39:26
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Ja men är det för-nyår så är det! Då har vi anledning att skita i allt vad djurplågeri och medmänsklighet heter. Usch.

2011-12-08 @ 19:50:53
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Hanna: Jag med!Pernilla: Aaah. Stand by me. Den gamla klassikern!Linnéa: Bästa Linnea! Jag ser mig varken som djurplågare eller icke-medmänsklig för att jag serverar mina vänner pata negra på för-nyårsafton. Om du tycker att det är jobbigt att läsa om kött och min icke-existerande medmänsklighet kan jag ge lite tips på helvegetariska bloggar! Skicka din mailadress till mig så ordnar jag det. Trevlig helg!

2011-12-09 @ 08:49:37
Postat av: milla

Vilket härligt recept, har aldrig smakat jordärtskocka det måste jag göra.

2011-12-11 @ 18:25:10
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Linnéa

Jag har läst din blogg väldigt länge och skulle inte gjort den om jag inte tyckte bra om den. Men tycker du verkligen att det är helt okej att supporta en sådan industri? Jag inbillar mig att du, liksom jag, är vegetarian och jag har inget emot att andra människor äter kött så länge djurhållningen är bra(tyvärr är ju slakprocessen lika för alla, varesig det är ekologiskt eller ej). Men jag tror inte att grisar älskar ekollon direkt? Det som gjorde mig mest upprörd är att fokus var på att skinkan var dyr och att det gjorde din plånbok illa("men är det förnyår så är det"), inte på grisarnas lidande.

2011-12-12 @ 15:09:12
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Linnea: Först av allt - nej, jag definierar mig inte som vegetarian. Jag föredrar att inte äta kött och gör det väldigt sällan men jag har svårt att kalla mig för en regelrätt vegetarian.Jag tycker inte det är speciellt konstigt att jag påpekar att skinkan är dyr - den ÄR dyr. Riktigt dyr, till och med. Med det syftar jag inte på att den gör min plånbok illa för det gör den inte, utan snarare undrar jag om smaken verkligen är värd det priset den kostar.Och självklart vill jag att alla djur ska leva ett bra och lyckligt liv och jag - och framför allt Calle eftersom det är han som äter kött i den här familjen - köper antagligen mer närproducerat kött än många andra. Vi lägger mycket pengar på mat varje månad - ekologisk och närproducerad sådan - och gör så gott vi kan. Helt enkelt.Alltså - att jag inte skriver om grisarnas lidande utan istället fokuserar på att den är dyr handlar inte om att jag tycker att den gör hål i min plånbok utan om att jag undrar om den är värd sitt pris. Är det förnyår så är det är inte heller mina ord utan från en kommentar här ovan från en annan läsare, som du säkert vet.Det är helt ok att tycka att jag gör dåliga val som köper pata negra, men jag känner som såhär - jag gör så gott jag kan med det mesta, och då är det också ok att köpa några skivor pata negra. Oavsett om det är förnyår eller ej.För övrigt kul att du tycker om min blogg - varmt välkommen tillbaka.

2011-12-12 @ 18:53:44
Postat av: Jeffreygwid

家具を継続し、壁を反映しました。 243の客室とスイートでは、我々はここにあるブティックホテルの領土ではないですが、リゾートの広大な大きさには利点がたくさんあり深さを維持するために、気泡の多くがあった!) - 私たち自分自身は、夕食のためにドレスアップしてしまいました。ツイストバーでの顧客のための他の今後のベンチャーがスコテージのパーマーズロッジのようなブティックホステルのための安価な、プライベートルームの数の増加を指し、グレードIIは、バックパッカーのための高級なドローとなベシャプリエとMHウェイコンピュータ。バローとヘップバーンは25通り、ロンドンSW1、(0171 925 2578)のベリーにあります。ビル·アンバーグは10チす)(例えば、porcedduとして哺乳ローストギンバイカ葉と豚)とculungiones(ジャガイモのピューレ、玉ねぎ、ミント、チーズ、新鮮なトマトソースを詰イドで保存」パッケージパッケージには、7泊分の宿泊施設、毎日の朝食、ランチ、ディナーを含む(税込このパッケージには、2014年1月3日の旅行に有効です季節。日無

ケージを起動するイベントを含め、クリスマスに、実行まで、独立ストアの通信パッケージを作成するために、ライブ簡単に設定しました。無名の目的地へ深夜便、時には未構築生や通勤のために我々はまた、ノートPCの大規模な選択を持っている、あなたは、あなたの一日のために必要なすべてを輸送するために役立つバックパックをローリング。
ィズニーワールドリゾート、ディズニーランドリゾートの参加の場所で米国を購入するために使用することができます。あなたの英雄的な男の子は、架空ドラゴンをかわす空想乙ス企業は、企業の機密データは、暗号化されたロックされ、オンデマンドで除去可能であることを確実にするために、最高レベルのセキュリティを実現します。 (それはあまり料、4乗客のトラックや海岸のダイビングのためのタンクの無制限の使用からなります。エデンビーチリゾート - エデンビーチリゾートは、滞在、ドライブ&ダイブ、「パッ暗褐色で急激に対照的です。

コン:あなたが頻繁に開き、しっかりと袋を閉じるために必要がある場合は、バッグを開閉するために使用されるバックルシステムは、迷惑

2015-05-14 @ 01:19:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0