Jerusalem Artichoke Blaster
På förnyår var Gustafs amuse bouche den med absolut bäst namn. Jag menar, Jerusalem Artichoke Blaster?! Det är så man undrar vad den där mannen får allt ifrån. Några måttangivelser fick jag inte till receptet så det är lite extra mystik kring den här amuse bouchen.
Jerusalem artichoke blaster
en skiss...
jordärtskocka
vitlök
chili
passionsfrukter, 1 per person
salt & nymald svartpeppar
Skala jordärtskockorna. Skiva dem, vitlöken och chilin i tunna skivor. Stek snabbt och salta och peppra. Dela passionsfrukterna i halvor. Gröp ur fruktköttet och blanda tillsammans med de andra ingredienserna. Fyll passionsfruktshalvorna med blastret.
Å, annorlunda! Och gott. Det här gick jag verkligen igång på nu, känner jag! Vill testa på en gång=)
Nina: Do it, do it, do it! :=)
Detta lät ju väldigt spännande och annorlunda. Måste prova. Jag tycker det är kul när man vågar att testa just sådna här lite udda kombinationer. Kreativ matlagning är kul och spännande.
Låter så attans konstigt, så det måste ju vara hur gott som helst... Men det måste ju provas, det inser vi!
Jag håller med övriga kommentatorer, det här låter för konstigt för att inte testas.
Håller med mårtenssons och de andra, så konstigt att det med all säkerhet är gott ;) Vart namnet kommer ifrån vågar jag inte ens gissa...
Låter inte alls dumt!
Minst sagt annorlunda! Kul :)
Desiree: Visst är det?!
Mårtenssons: Haha, ja - konstigt men gott!
Kim: Do it! :=)
Alexandra: Haha, nä, det vågar inte jag heller!
Sofie: Det var jättegott!
Hanna: =)
Låter otroligt spännande och gott!!
Vilken fantasi!! Både vad det gäller recept och döpandet av rätten. Kan man hyra in Gustaf när man vill namnge sina rätter? Eller ännu hellre som kock en kväll :-)
Nina: Det var verkligen gott!
Emmy: Hoho, jag ska höra med honom! =)
Ser riktigt spännande ut!