Saffranskakor med pinjenötter
Hos oss är julen över. Julmaten är slut, julmusiken har tystnat och julklapparna är nerpackade och redo för morgondagens hemfärd till Göteborg. De här dagarna har ägnats åt otaliga James Bond-filmer, soffhäng och kakbak - bland annat har jag gjort de här små ljuvliga kakorna med saffran och pinjenötter som ursprungligen kommer från Annika (och som kom till mig via Åsa).
Saffranskakor med pinjenötter
många...
100 g smör, rumsvarmt
0,5 g saffran
2 tsk hett vatten
1 dl råsocker
140 g vetemjöl
1 nypa flingsalt
1 dl pinjenötter
Rör ut saffran i hett vatten och blanda med det mjuka smöret. Blanda i råsocker och havssalt. Rör i vetemjölet och pinjenötterna. Rulla degen till två längder - ganska smala sådana så att det blir många små kakor. Lägg i plastfilm och låt ligga i kylskåpet i minst en halvtimme. Sätt ugnen på 175 grader. Skär längderna i 3-4 mm tunna skivor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ungefär 10 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna på plåten och förvara i plåtburk.
Det här ska testas!
Hej hopp! Jag gillar inte saffran men vill ändå hoppa (och skutta) in här för att önska kära dig en så god fortsättning och ett Gott Nytt som det går!
Julkram!
Välkommen tillbaka till Götet! Låter som en grym jul! Kakorna spar jag till nästa jul!
Jag är för att fortsätta baka och göra godis även efter jul. Alltså det är ju i januari man behöver lite extra uppmuntran, eller hur? Och jag vet inte, men alla recept jag kan tänka ut i huvudet just nu innehåller saffran så det är väl bara att köra på det tänker jag. Det här låter verkligen som ett lite bättre recept på småkakor!
Kakorna låter ljuvliga - mmm både saffran och pinjenötter!
God fortsättning till dig!
Där är de! De (ö)kända kakorna! :)
Goda som få, de får bakas framöver.
God fortsättning!
Vandringsrecept när det är som bäst då kanske?
Hoppas ni kommit fram bra och att ni får en fin fortsättning på dagarna som är kvar på året!