Mårtenssons fyllda tomater
Tack, familjen Mårtensson, för att ni introducerade mig för de här små godbitarna! Hemmaodlade tomater som är fyllda - blir det egentligen bättre än så? Nä, jag tror faktiskt inte det.
Passar fint både som tillbehör till maten eller som en bufférätt!
Fyllda tomater
bra som bufférätt
10 st små tomater
1 dl crème fraiche
2 tsk olivolja
0,5 dl provençalska kryddor (finns i frysdisken)
(alt. färska kryddor som finns hemma)
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
Skär av toppen på tomaterna och skär ett snitt runt tomaten. Gröp ur innehållet med handen eller med en sked. Rör ihop crème fraiche, kryddor, olja och pressad vitlök. Ställ kallt en liten stund så att röran sätter sig. Rör slutligen i osten och fyll tomaterna med röran. Servera som tillbehör, tilltugg eller ät ensamma precis som de är.
Mmm..Gott! Har gjort liknande röra men lagt på småskuret mörkt bröd...:-)
Tant Gul: Åh, cool! Det ska jag prova det med.
Åh, va lyxigt med egna tomater! Om inte mina tomater hade trillat av pinn alldeles för tidigt hade jag gjort en fyllning med med getost och lite philly o kryddor!
Åh, detta är så gott. Jag brukar använda färskost i istället, men detta är säkert lika gott.
Min tomatplantor blommar fortfarande och så har jag några gröna tomater. Så husvakterna kommer väl skörda när vi åker till Mallorca...
Men vassego, de var så lite så:) Kul att dom gick hem hos er, visst är dom goda och säkert extra gott med egenodlade rubiner!
Emma: Åh, det låter riktigt gott det med! Ska prova med getost nästa gång.
Emmy: Hoppas det finns kvar några när ni kommer hem igen! :=)
Mårtenssons: Tack snälla! :=)
Ohh....så gott!! Kollade efter lite mogna tomater hos syrran idag men verkar dröja ett tag till....:(
Tro det eller ej, men jag har faktiskt aldrig ätit fyllda tomater! Fylld paprika, ja, fylld aubergine, absolut, men ALDRIG tomat! Det ser väldigt gott ut i alla fall, så det får nog bli till att testa snart ;)
SV: ja han är verkligen vår bästa, bästa kompis, man blir glad bara av att titta på honom haha :)
mmmm, fyllda tomater. så beeeep gott!
har du hittat provencalska kryddor nu? bra! (eller använder du kanske färska som du har hemma?)
Pernilla: Jag hittade dem i frysdisken, och nu är jag fast! Hurra vad bra de är, alldeles grymma!