Gazpacho
Sara undrade om jag inte kan dela med mig av receptet på gazpachon vi åt igår. Visst kan jag det! På ett ungefär i alla fall, för igår när jag lagade mat var jag hungrig som en varg och mixade ihop den här soppan på mindre än fem minuter.
Godast blir den egentligen när den får stå till sig ett tag så är du lite förutseende kan du göra den några timmar innan den ska serveras.
Gazpacho
2 portioner
4 mogna tomater
1 liten gul lök
1 röd paprika
1 vitlökslyfta
1 liten gurka (halva till soppan, halva tärnad till servering)
1 msk olivolja
Salt & nymald svartpeppar
1 tsk chiliflakes
Tärna grönsakerna slarvigt och lägg allt i en mixer. Mixa ordentligt tills det är en soppa. Tillsätt olivolja och krydda med salt, nymald svartpeppar och chiliflakes. Ta det lugnt med chiliflakesen om du inte är så förtjust i stark mat - det var nämligen ganska bra sting i vår soppa, kan jag lova. Ställ soppan kallt, tärna resten av gurkan fint. Servera gazpachon med några isbitar och lite tärnad gurka.
Så gott!
Precis vad jag blev bjuden på till lunch ute vid havet idag, så gott!
Trevlig helg på sig!
vilken tjusig soppkaraff! jag har faktiskt aldrig ens ätit gazpacho. skäms på mig!
är du ledig imorgon också? så jag vet vilket väder det blir, haha :P
och grattis i efterskott på förskottsbröllopsdagen! jag hoppas du fick en förskottsmorgongåva i morse?
Härligt med något som går så fort att göra och är så fräscht att äta!
Erika: Verkligen!
Moma: Hoppas att även du har haft en fin helg!
Pernilla: Tack! Den kommer från iittala (såklart) och är formgiven av Kaj Franck. Du, jag fick aldrig någon förmorgongåva - Calle hade troligtvis glömt bort att det var förbröllopsdag - bådar inte gott för kommande bröllopsdagar :=)
Alexandra: Verkligen!
Vilken jättefin kanna, var har du köpt den? :)
Therese: Den kommer från Iittala! Du bor i Malmö, väl? Du har en finfin Iittala Store på Skomakaregatan!
Å gazpacho som är så gott, Charlotta! Här har tyvärr varit så kallt och regnigt att jag inte kommit mig för att laga denna läskande soppa i sommar, men det är en riktigt klassiker! Om du drabbas av hemlängtan kan du prova min skånska gazpacho http://taffel.se/recept/1428 Gunnarshögs rapsolja är ett måste :)