Kaneläpplen med maräng
Innan vi åkte till HK hade jag, Calle, Johan och Magnus traditionsenlig onsdagsmiddag. Av någon högst märklig anledning hade jag helt och hållet glömt bort det där med efterrätt så det blev en man-tager-vad-man-haver-variant som blev ack så god!
Inget med maräng kan ju någonsin gå fel, eller hur? (Se till att det blir lite maräng över så du kan slicka skålen när pajerna står i ugnen!)
Kaneläpplen med maräng
4 små pajformar (13,5 cm)
4 äpplen (kanske 5 om du har små äpplen)
smör
1 dl socker
kanel
2 äggvitor
1 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna med elvisp eller assistent. Häll försiktigt i sockret och vispa på hög hastighet tills det är ett fast, vitt och blankt skum. Skär äpplena i mindre bitar och stek i en stekpanna med smör, kanel och socker tills de har mjuknat något. Smöra 4 små pajformar och lägg i äpplena. Lägg på marängsmeten och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35-ish minuter. Håll koll, tiden kan variera!
Varför surfade jag in här precis innan lunch!? Mmm...vilken paj! Det blir det nästa gång jag har lite vitor som skräpar.....:)
glömma bort efterrätt? hur går det till? men det verkade ju lösa sig himla fint ändå förstås, tur för dig!
ja. jävla skit-SJ! jag som hade haft tapas-längtan flera dagar, jag funderar på att ringa och kräva dem på pengar för mina uteblivna tapas...
Anki läser "slicka såren när pajerna står i ugnen"... Fast det hade ju kunnat passa in det också, det bör man väl göra när man glömt efterrätten och ändå lyckats så här bra:)
Bearbetning pågår för restaurangbesöket, hoppas på beslut på lördag när det är tid för slutplaneringen. Annars har vi ju en bra anledning att åka tillbaka fortast möjligt...
Så tokgott :-)
Sv. Det var så lite. Hoppas nu svampen gör att pastan smakar så gott som Calle hoppas.
Snacka om trevlig hitta-på-dessert! Och vackra dessutom.
Buhuu, din blogg vill aldrig komma ihåg mig.
Jag är nyfrälst i maränger, i alla fall smeten eller när den är mjuk. Har du testat med hallon eller blåbär i smeten, jättegott!
sofie: ja, det är en käck grej att slänga ihop om man har lite vitor över!
perilla: jag vet, hur lyckas man?!
mårtenssons: hahahhaa. hoppas att ni får med kompisarna på ett besök!
linda: :=)
emmy: tack snälla igen! du är bäst.
moma: den kommer inte ihåg mig heller! morr. har inte provat med bär i, men ska def. göra det!
hm...kunde inte öppna länken men jag tror jag vet vilken du menar..älskar verkligen att vi har ett hus där man kan dra ut svängarna lite..det är liksom inte alla hus eller lägenheter som klarar av den typ av tapet...jag är faktiskt lite chockad över mig själv, från minimalist i storstaden till färgsparkande i skärgården haha :)
Så påhittigt! Förr brukade jag göra fruktsallad m marängtäcke, varför har jag slutat med det? Såå gott ju!
Ser gott ut, för att vara gjort som hastigast, men är det inte då det brukar bli som bäst? :)
karin: haha. jag tycker det låter som en bra utveckling - jag är någonstans mitt emellan: färgsprakande i stan :=)
hanna: fruktsallad, åh fruktsallad! det är så GOTT! det ska jag göra snart igen.
neli: haha, visst är det så! :=)