NOBU, Hongkong

Man kan inte åka till hongkong utan att gå på NOBU* 
*gammalt hongkongianskt ordspråk.

Det enda vi hade bokat innan vi kom till HK var ett besök på NOBU. (Snabblektion i NOBU-ism: den första restaurangen startades av Nobuyuki Matsuhisa i NYC 1994. Han är känd för att blanda traditionell japansk matlagning med sydamerikanska smaker och idag finns det ett flertal NOBU-restauranger världen över.) 


 

Det första som hände när vi kom till NOBU var att kockarna tjoade något på japanska till oss (gissningsvis något i stil med hej! och välkommen!) och vi tjoade lite tillbaks. Det är ett fint välkomnande, tycker jag. Efter en kort titt på menyn bestämde vi oss för att prova på en specialkomponerad meny (jag fick en vegetarisk motsvarighet) där en viss summa av notan gick till japanska hjälporganisationer. Tyvärr är det lite av en omöjlighet för mig att återberätta något från menyn. Jag kommer bara ihåg korta fragment av vad vi åt, dels på grund av någon form av nobufori och dels på grund av jag inte har en aning om vad hälften är. Men - vi kan konstatera det här: det var vackert, det var gott och det var spännande.

Efter den tredje rätten glömde jag helt och hållet att fotografera. Det var synd, för till efterrätt åt vi en ölglass som var så otroligt god att jag aldrig smakat något liknande i hela mitt liv.

Både jag och Calle är rörande överens om att NOBU är en av de bästa matupplevelser vi någonsin haft. Det mesta var perfekt - service (riktigt trevlig personal), läge (magnifik utsikt över HK island) och inte minst maten. Det är inte billigt (note to self: kolla vad ett glas champagne kostar innan du beställer) men inte för dyrt heller. Här kan du se vart du hittar NOBU, och för guds skull -  gå dit om du har vägarna förbi (och glöm inte att boka bordi HK rekommenderar de minst en vecka innan).


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Det är egentligen otroligt, så mycket mat man äter och mycket väldigt god, så är det få middagar som ger den där halleluja-känslan. Fantastisk när den gör det.

2011-04-10 @ 19:23:00
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

!!! Vi har just kollat var övriga NOBUrestaurnagerna finns i världen och vi inser att det faktiskt finns en i Budapest! Är detta klokt, vilka är oddsen?

Undrar just om kan övertala våra medresenärer till ett besök... Annars kanske vi får åka dit igen, fast då på egen hand, så vi kan få äta deras gotter. Matnördar, vi?

2011-04-10 @ 20:15:22
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Ser hysteriskt gott ut! Jag vill dit, både till Hongkong och Nobu. +Älskar edamame.

2011-04-10 @ 20:32:55
URL: http://flickanokakorna.se
Postat av: Hanna

Äntligen! Låter ju som en underbar upplevelse, ska verkligen kolla in London-filialen. Snart hoppas jag. Ibland är det jobbigt att det finns så många bra restauranger här, för det känns som att man aldrig hinner med. Ett angenämt problem perhaps, men ändå. :)

2011-04-10 @ 21:32:14
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: charlotta

emmy: visst är det? här var det definitiv hallelulja-känsla!mårtenssons: gåditgåditgådit!!!!cecilia: edamame är ju alldeles fantastiskt gott! måste köpa hem det pronto.hanna: hahahaha. dagens i-landsproblem :=)

2011-04-11 @ 08:31:33
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: tina

Jag vill också äta mat i Hongkong!!

2011-04-11 @ 17:48:22
URL: http://www.pickipicki.se
Postat av: Lena

Grön är avundsjukans färg!

Avundsjukan är en av dödssynderna!

Jag är alltså både död och grön!P.S. Hur kan man glömma att fota en ölglass?

Tänkte du inte på oss??

2011-04-12 @ 04:03:58
URL: http://almamater.bloggplatsen.se/
Postat av: charlotta

tina: nästa picki-resan får bli dit! :=)lena: hahhaha. ja, jag vet - vad tänkte jag?! dumma mig! :=)

2011-04-12 @ 08:46:41
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Victoria

Sv: Inte kul med regn, men välbehövligt ibland.. ;)

2011-04-12 @ 11:14:03
URL: http://frukostera.blogg.se/
Postat av: Megan

Vad fastnade jag för i bilderna? Jo edamame. Haha. Allt ser ju sjukt gott och fantastiskt ut men kanske därför hjärnan väljer nåt man känner igen.

2011-04-14 @ 23:22:56
URL: http://inspirationsskafferiet.com/
Postat av: Anneli- Stök i kök

Jag o sambon ska åka till Hong Kong i början på mars. Ska definitivt boka bord till denna restaurang!:) Har ni ngt annat ni kanske rekommenderar att man absolut ska göra/besöka under veckan man är där? Alltid roligt med tips från andra som själva varit dit man ska :)

2012-01-28 @ 20:41:48
URL: http://www.stökikök.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0