CBI

När jag går på restaurang, oavsett vart jag befinner mig i världen, beställer jag alltid crème brûlée till efterrätt om det finns på menyn. Jag vet inget som är bättre i efterrätts-väg, och just därför är CBI ett alldeles utmärkt mått att använda sig av för att bedöma restaurangbesöket. Det är ett sorts Big Mac-index, fast med smak. Ungefär.Jag har som ni märker inte ännu utarbetat själva stommen i CBI men det kommer. jag lovar. Nu vill jag att ni lovar, att nästa gång ni är på restaurang och beställer in en crème brûlée till efterrätt (en som är riktigt bra alltså) - berätta för mig! Jag vill veta, för när jag är pensionär (möjligtvis innan om jag har nog med material) ska jag sammanställa en CBI-bok med tips på vart man hittar världens allra bästa crème brûléer.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Matpolisen

CBI? Vilken bra idé. Smilla är en härlig tjej som börjat göra Créme brûlée - http://glutenfrittliv.blogg.se/2010/september/creme-brulee.html

2010-09-06 @ 09:59:09
URL: http://matpolisen.wordpress.com
Postat av: Johanna

Grymt! Jag kommer bli först att köpa boken. Älskar crème brulée!

2010-09-06 @ 13:44:18
URL: http://www.bloggomaten.se/
Postat av: Erika - Bakglädje

Jag vet inte om jag överhuvudtaget smakat creme brulée. Det både låter och ser gott ut, men det har liksom aldrig blivit av. Får nog se till att beställa det nästa gång jag är på restaurang.

2010-09-06 @ 17:09:13
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Herrejisses vilken underbar idé! Nu kommer vi att käka Creme brulée varje gång vi är ute och käkar... Ankis syrra kan säkert bidra med en hel del rapporter för hon beställer alltid in och är tokig i C.B!

2010-09-06 @ 20:41:24
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Ha ha... Du är för skön du :-D Jag tycker också CB är gott, men inte så jag beställer det varje gång. Jag är lite störd åt andra hållet... För eftersom det finns så otroligt mycket god mat så vill jag helst inte äta samma för många gånger. Samma gäller med olika resmål. Det är så mycket jag vill se, så jag har kanske inte tid att resa till samma plats igen...

2010-09-06 @ 22:26:54
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Jaha....då är det väl bara till att börja äta creme bruleé när man är ute. Är faktiskt oxå lite svag för det men ingen som satt sig så bra på minnet att jag kommer ihåg. Men nu kommer jag inte ha beslutsångets längre över dessertval!!:)

2010-09-06 @ 22:40:49
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Jag älskar också crème brulée, och beställar också alltid in det, vad kul att det finns fler som jag! :-) Det är gott när det är lite mjölkchoklad i CB... Jag har inget CB-index, men anmäler mig härmed i din testpanel. ;-) Annars så har min chef och jag en testpanel på jobbet där vi provsmakar allt gott och anser oss vara allsmäktiga på området, där vi betygsätter i antal praliner. Om något är riktigt gott får det betyget 5 glada praliner!

2010-09-07 @ 08:33:31
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0