Vita bönor med rucolapesto

Bara för några år sedan tyckte jag att bönor var lika läskigt som lever. Det var något med konsistensen som fick mig att rysa varenda gång det vankades bönrelaterade rätter...



Tur att saker och ting ändras. Godast är att koka bönorna själv men om ni precis som jag har svårt att hitta det i er affär går det såklart bra med burkvarianten också.

Vita bönor med rucolapesto
4 portioner

400 g stora vita bönor
40 g rostade valnötter
40 g rucolasallad
4 matskedar olivolja
1 matsked färskpressad citronjounce
1 liten schalottenlök, skalad och skuren i mindre bitar
havssalt

Lägg allt i en mixer, blanda ordentligt och häll röran över de avsköljda vita bönorna. Blanda ordentligt och smaka av med havssalt.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Cecilia

Ok NU fattar jag.. Tänkte att det var för att du var på semester som det var tyst, men nu inser jag att jag RSSade via gamla adressen. Silly!



Välkomna hem! Ser ut som en supermysig resa.

2010-10-15 @ 15:36:49
URL: http://flickanokakorna.se
Postat av: Erika - Bakglädje

Ser jättemumsigt ut. Jag har börjat gilla bönor de senaste åren, tidigare kunde jag inte äta dem.

2010-10-15 @ 15:58:41
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

När vi GI:ade som värst så åt vi bönor på kors och tvärs och vi gillar faktiskt de flesta sorterna.



Ser fram emot att se ditt kylskåp, med spänning. Lite som att tjuvkika in...

VI trivs ypperligt i vår funkislgh men den har sina minus och tyvärr är storleken på köket ett av dom.



Ha en bra helg!

2010-10-15 @ 20:19:35
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emma

...och ett litet basilikablad =)

2010-10-16 @ 11:02:06
URL: http://torskpalax.blogspot.com/
Postat av: charlotta

emma: hahaha, preciiiis! när vi var i italien gick jag totally bananas på precis allt vi åt. en tomat -basilikablad. yoghurt - ett basilikablad. en smörgås - basilikablad. det lutande tornet - ett basilikablad. det börjar gå överstyr det här.

2010-10-16 @ 11:18:48
Postat av: Emmy

Jag var precis likadan. Men jag hävdar bestämt att det var hemkunskapen som sabbade för mig att gilla viss (nyttig) mat. Nu tycker jag om bönor och jag är glad att mina barn också gör det. Blir kanske annat när de börjar på hemkunskapen...

2010-10-17 @ 15:38:30
URL: http://remsansbistro.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0