GP:s dunderglögg
När vi gör glögg använder vi oss oftast av dunderglöggs-receptet som vi hittade i GP för några år sedan. Enkelt är det, och glöggen blir väldigt god (och väldigt söt...)
Om ni vill ha den klart till första advent är det bra att sätta den så snart som möjligt, gärna i slutet av oktober/början av november. Ju längre den står ju godare blir den.
GP:s dunderglögg
1 jätteladdning
5 liter svagdricka
5 skivade rå potatisar
1 paket jäst (50 g)
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
5 cm färsk ingefära
1 kanelstång
2 paket russin
2,5 kg socker
Blanda allt i en en tiolitershink och täck ordentligt med plastfolie som du gör små hål i. Låt glöggen stå i rumstemperatur i minst tre veckor (gärna sex). Sila, tappa upp glöggen på flaskor och sen är den färdig att njutas!
Såg receptet i två dagar i helgen. Men tyvärr lite dåligt med plats hemma för glöggbaljor. Men jag premiärdrack glögg igår iallafall!!! Värmande och Gott!!!
Consider the recipe stolen!
Har också ganska lite plats men blir sugen på att testa.
Gött! Jag som precis gick och funderade på om jag inte skulle prova på att göra egen glögg i år. :-) Tack för receptet!
Spännande! Får se till att skaffa en bra hink eller något till nästa år. Då vill jag testa!
Jag har aldrig gjort egen glögg. Köpte glöggkryddor på Ölands örtagård som jag tänkte testa, men detta lät ju ännu roligare.
Har aldrig gjort egen glögg, det får jag testa att göra till sambon
Dunderglöggen är verkligen ett bra recept :)
Däremot har vi så många omkring oss (både familj och vänner) som sätter den, att vi faktiskt hoppar över att göra egen glögg.. vi brukar få några fina flaskor ändå ;)
Nu har jag köpt svagdricka! Så nu ska här glöggas :) Mycket roligare än att köpa, speciellt i år när Blossa kör saffran (även om det självklart finns andra). Tro det eller ej men det finns en som inte gillar saffran. Annat än i lussebullar =)
Jag glöggar enligt, numer i kökspärmen omnämnt som, "Tant Charlottas dunderglögg"! Önska mig lycka till! Ska jag röra i den nåt?
edith: lycka till, E! vi rör om den typ en gång den första veckan, sen låter vi den stå!
Ja, varför inte? Sådan glögg har vi faktiskt gjort en gång tidigare, eller ett par, men det var innan vi fick barn och fokus blev på annat, pyssel och pepparkaksbak. :)
Vilken god glögg det blev sen. Förra året hade vi i två kanelstänger och lite mer russin och ingefära. Men ajaj ojoj så gott det blev!! :-) I år sätter vi igen och låter den stå 8 veckor, precis som förra året.
Hej! Ska prova receptet i år för första gången. Är lite novis på området så det ska bli spännande!
Jag har en fråga. Kan man låta glöggen stå och dra i en stor glasflaska (mörkt glas) istället för i hink?
Allt gott!
Hej!
Har satt för första gången och är svinpepp! En liten fråga bara. Hur blir det med alkoholhalten i glöggen? Är den s'att säga, barnvänlig?
Allt gott!