Aioli
För en vecka sedan firade vi Calles födelsedag, och eftersom han passande nog fick hummer i födelsedagspresent bjöd vi på det till förrätt när vi hade middag med våra vänner.
Jag äter ju som bekant inte fisk och skaldjur och var mest förskräckt över den jättelika högen med hummer-kroppsdelar som tornade upp sig på tallrikarna, men de andra gjorde tummen upp. Till hummern serverade vi Calles aioli - calliolin - som var en riktig höjdare.
Aioli
räcker typ till 4
1 äggula
1 dl matolja
1 liten vitlöksklyfta
salt & nymald svarpeppar
vitvinsvinäger
citron
Finhacka vitlöken. Lägg i en skål med äggulan och vispa med elvisp. Tillsätt oljan långsamt, lite i taget. Vispa tills calliolin är lagom fast. Smaka av med salt, peppar, vitvinsvinäger och några droppar citron.
Du bara måste lära dig o äta fisk o skaldjur. Är ju sååå smaskigt!!!Och hummer är ju kungen av havet!!!;)
Kan inte mer än hålla med Sofie, hummer är kanon!
Den där calliolin kanske man skulle ta och prova på, vi har testat göra egen majjo några gånger men inte lyckats särskilt bra:(
Maten var kanon! Rekommenderar dig verkligen att gå dit och äta :)
men vad fick du äta när de andra åt hummer då? ostbågar? ;)
men jag förstår dig, kan inte heller med skaldjur. fisk däremot är ju toppen. men skaldjur... näej tack. känns himla trist ändå när man bor i skaldjurens mekka så jag har försökt börja äta lite i röror och sådär, men det är ju faktiskt inte gott...
pernilla: haha, ostbågar - i wish. nä, jag gjorde en übergod getosttoast istället, det fungerade minst lika bra!
Hade du inte bott på västkusten hade jag bett dig iaf testa färsk fisk/skaldjur,men bor man där ni gör och inte gillar det så gör man det nog inte helt enkelt. Men aioli kan man ha till så mycket annat. Går bra att doppa ett finger i också ;-)