Vårt kylskåp

Jag har ju helt glömt bort att göra "här är ditt kylskåp"-grejen som Mårtenssons kök gjorde för ett litet tag sedan. Vi har ju ett alldeles sprillans nytt kylskåp, komplett med nymodigheter såsom chilled room (vad man nu ska ha det till - vi har i alla fall öl där...) och en vattenautomat på utsidan.Det mest livsviktiga där inne är väl egentligen bara provivan (som dricks varje morgon, såklart), pappas saltgurka (sjukt god) och världens största flaska med Tabasco (som används till allt). 


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Cecilia

Pytte gjorde en sån här också, tycker det är väldigt kul. :) För vårt kylskåp är det nog ganska talande att jag förra helgen fick in 3 tårtor till 40 pers utan att det nämnvärt ställde till något problem. Och vårt kylskåp är mindre än ert...Men så har vi en trädgård på 160m2 så det förklarar en del i en familj där det mest äts grönt. 'Varsågoda och ät innan det vissnar' som min mamma brukar säga =)

Trevlig helg!2010-10-22 @ 07:11:29
URL: http://flickanokakorna.se
Postat av: tina

Ett kylrum i kylskåpet, intressant! Vad har du i dom vita lådorna i dörren då?

:-)

2010-10-22 @ 08:07:37
URL: http://www.pickipicki.se
Postat av: C

picki: det är en vattendispenser! som en ismaskin fast med vatten istället för is. eller något.

2010-10-22 @ 09:01:40
Postat av: Karin

Hej och tack för välkomnandet! :)

Vi körde ju runt halva italien men hade några fasta hållpunkter: campade på ekologisk camping utanför venedig = ekologiska grönsaker och vin samt hembakat bröd varje morgon på verandan under vinrankorna (jag skojar inte!) himmelskt! Körde sedan vidare tvärs över italien ner till Rom, bodde i en bungalow på stranden vid Fiumincino. Köpte mat på marknader och tillagade dem mestadels på grill, väldigt provisoriskt men väldigt gott :)

Åkte vidare längs den toscanska kusten, tog sedan bergsvägen mot Florens, helt fantastiska serpentinvägar med tegelröd jord, solrosfält och olivträd. Köpte olivolja på ekologiska gårdar (en riktigt god investering!) och åt solmogna tomater längs vägen. Övernattade ett par nätter i Florens och hade en riktigt fin upplevelse på en restaurang där, som hamnade på min topptre-lista över bästa restaurangbesök. En fantastisk restaurang, Il latini, där man inte fick lov att sitta två och två utan minst fyra vid varje bord. Vi delade bord med ett amerikanst par och det blev en jättetrevlig kväll. Fick smaka kycklinglever på bröd för första gånge, himmelskt, toscans brödsallad, bönsoppa (som hade kokat i en vecka, minst!) och ett kött som inte var av denna värld, mört, och serverat med endast ett par potatisklyftor. Huset bjöd på vin santo och skorpor till efterrätt samt en smultronlikör. Körde sedan vidare till Pisa och Milano...bodde i några mindre byar och fick smaka fantastisk bröd och inte minst glass! Därefter gick bilen sönder och vi fick spendera tre dagar i schweiz med allt vad det innebär i matväg :/ Jag hade kunnat prata om detta i en evighet...

2010-10-22 @ 11:53:59
URL: http://rundabordetblogg.blogg.se/
Postat av: Emmy

Underbart! Självklart ska man fokusera på det viktigaste. Precis samma saker som Berra tycker är de viktigaste! Vart hittar du så stora flaskor Tabasco? När vi bytte kyl och frys fick vi välja bort isfunktionen för att jag skulle få plats med all mat...

2010-10-22 @ 12:53:44
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Tess : Istla.se

Hej Kusinvitamin.

När jag gick ut imorse så höll jag på att snubbla av vinden. Jäklar vilken storm, tror den kommit ifrån er.

Men det är väl rätt årstid för att det ska bli vindar men usch man vänjer sig aldrig.vad händer i helgen?

kram.

2010-10-22 @ 13:56:02
URL: http://istla.se
Postat av: Mårtenssons kök

Äntligen en bild från kylen, spännande! Kul att du hoppade på vår lilla uppmaning, ser fram emot att få kolla i ditt skafferi oxå. En stor tabascoflaska har även vi, men den är det bara Håkan som använder och, precis som ni, på i princip allt.

Ha en skön helg.

2010-10-22 @ 22:36:03
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: C

remsan: vi har köpt megaflaska på ica focus tror jag! de håller i typ tusen år så det var ett tag sedan vi köpte den...

2010-10-23 @ 09:47:23
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Perfekt med en liten ölkyl!!!

2010-10-23 @ 19:08:02
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Pytte

Vad roligt att ni antog min utmaning! Jag gillar framför allt öl-lådan. Öl är så mycket bättre att ha där än gurka.

2010-10-25 @ 12:10:59
URL: http://pyttes.blogspot.com
Postat av: C

pytte: jamen precis, öl är mycket, mycket bättre att ha där!

2010-10-26 @ 00:00:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0