Peppermint bark

Klockan är snart halv tio på morgonen och jag mumsar på julgodisrester. Inte helt optimalt, men är det måndag och arbete hemifrån som gäller så får man lov att festa till det lite, tänker jag.



Glöggkvällen igår gick alldeles utmärkt och det var lika kul som alltid att träffa vänner som man inte har sett på länge.

Peppermint bark
många bitar...

200 g mörk choklad
200 g vit choklad
1,5 dl krossade polkagrisar

Smält den mörka chokladen och bred ut på ett bakplåtspapper. Låt det stelna. Smält den vita chokladen och bred ut den på den mörka chokladen. Strö över de krossade polkagrisarna och låt stelna. Bryt i bitar.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Låter inte så dumt! När det vankas jul finns det inga lagar på när man får äta godis tycker jag...:)



Jo, de där fraserna känner jag igen. Tycker bara det går längre och längre tid mellan gångerna man träffar sina vänner. Tråkigt! Men alla mina vänner har fullt upp med att föda barn och renovera hus för tillfället känns det som!

2010-11-29 @ 10:45:56
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Helena Ljunggren

Åh, de där godingarna har jag helt glömt av. Jag och lillasyster gjorde sånna för några år sedan och hon drog mig vid näsan och tog med sig allt hem till sig. Snopet :D

2010-11-29 @ 11:08:22
URL: http://www.helenaljunggren.com
Postat av: C

sofie: haha. det är samma sak här... husbygge, bröllopsplanering, barnafödande... vi ska på 4 bröllop nästa år! det är helt galet!



2010-11-29 @ 11:17:27
Postat av: Erika - Bakglädje

Det lät jättegott! Jag har inte riktigt kommit på hur man får chokladen bra i micron, måste nog öva lite till :-)

2010-11-29 @ 16:57:20
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

"Morgonstund har julgodis i mun..."



Du får helt enkelt ta och lära upp Göteborgarna om julskyltning till nästa år, det är ju ett måste första advent. Här hade flera affärer dessutom täckt för sina fönster fram till de öppnade på söndagen, härligt när gamla traditioner vaknar till liv igen.



Ha det bra i veckan.

2010-11-29 @ 19:53:56
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Mrgareta Hemert

Hej Charlotta!

Det ser jättegott ut...måste göras här hemma till jul...hälsa Callen!

Kram Charlottamamman

Charlottapappan, Bamse o Jocke

2010-11-29 @ 22:21:47
Postat av: Emmy

Jag kollade först på ditt inlägg i mobilen och då såg godisarna ut som små kex... Men det visade sig ju vara något bättre! Låter enkelt och gott!

2010-11-30 @ 21:00:20
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Pernilla

alltså, jag undrar hur trött jag är egentligen. jag satt i flera minuter och funderade på varför det hette peppermint bark när det inte var några pepparkakor med, sen insåg jag att peppermint och pepparkakor faktiskt inte har någonting med varandra att göra överhuvudtaget. jag har nog överdoserat ipren och näsinhalator-grejsemojs idag, eller så är jag jetlaggad efter min helg i norge. höhö.

2010-11-30 @ 21:29:24
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Vad gott! Jag blir så godissugen att jag ska plundra köksskåpet på fynd från julmarknaden. Fudgen ligger bävert till...

2010-11-30 @ 21:31:08
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Malin

Åh, de där är så fina! :)



Och jag håller verkligen med dig om att det är kaaaaaaallt ute! När jag var på Liseberg var det också sådär vansinnigt kallt. Trots att jag var rejält påpälsad frös jag nåt så fruktansvärt. Var tur att vi hade bokat julbord så att man fick komma in i värmen. Tog ett bra tag innan jag tinade upp...



Vilken tokfin ljusstake du har förresten! Vart har du köpt den? (Hästen)

2010-12-02 @ 23:41:08
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: emelie

gott värre!

2010-12-04 @ 21:59:34
URL: http://matomspunnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0