Pasta med trattkantareller och apelsin
Först av allt - tack för alla tips och råd gällande golvet. Igår kväll lutade vi golvet och nu, as we speak, står Calle i köket och lägger på det sista lagret med såpa. Hurra! Nu är det åter 24 timmar av icke-beträda-köksgolvet, vilket innebär noll matlagning för vår del.
Tur då att vi lagade den här pastan förra veckan, så att jag har något att skriva om. Svamp och vitvin är ju som bekant en alldeles fantastisk kombination, och med lite apelsin i så blir det ännu bättre.
Pasta med svamp & apelsin
4 portioner
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl juice + zest från apelsin
200 g trattkantareller (om man har färska - vi använde istället ungefär 2 nävar torkad svamp)
1 dl riven parmesanost
salt & nymald svartpeppar
färsk timjan
4 portioner spaghetti
Lägg trattkantarellerna i blöt 20 minuter innan du sätter igång med matlagningen. Hacka lök och vitlök och stek i en skvätt olivolja. Häll i vitt vin och låt koka upp. Tillsätt sedan grädde, trattkantareller (krama ur dem lite innan du lägger i dem) och juice och skal från apelsin eller clementin. Jag brukar även tillsätta lite av vattnet som trattkantarellerna har legat i - det smakar ljuvligt. Låt koka i några minuter. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och tillsätt sist parmesan. Blanda med nykokt spaghetti och strö över färsk timjan precis innan servering.
Vilken god rätt!! Massa ingredienser som jag gillar :)
Hej, läs och följ gärna min blogg http://filmskribenten.blogg.se skriver om filmer, handlingen osv, lägger upp nya filmer varje dag. Tack på förhand.
Helt i min smak! låter intressant med apelsinen...lite jultoutch!
Butternut tycker jag smakade väldigt mycket som sötpotatis. INte ätit så mycket annan pumpa så vet inte om det är samma. Men kan tänka mig att den smakar ungefär samma som Muscatpumpa iallafall!
oh så gott!
Men du perfekt, jag som har både torkade trattisar och förvällda, frysta. Tackar.
synd att jag bor ihop med en svamphatare, för jag tycker det här låter kanongott! hur kan man hata svamp? jag förstår inte!
härligt med såpat golv, det blir nog kanon det!
Låter kalasgott. Men inte kan du mena 200 g torkade trattisar? Snarare motsvarande mängd va?
Helena: precis, motsvarande mängd är det. Lite oklart i receptet, sorry!