Renée Voltaires sesam- och basilikabiffar
När vi kom ner till Magnus och Therese i fredags hade de köpt en ny kokbok - Renée Voltaires Peace, Love and Food. Kul tycker jag, eftersom jag inte känner till Renée Voltaire eller hennes sortiment mer än att jag då och då stannar till vid hyllan på Ica Focus och fingrar lite innan jag går vidare och tänker att "nästa gång ska jag köpa något" (det har fortfarande inte hänt, tyvärr).
Nåväl, våra granns hade lagat sesam- och basilikabiffar från hennes kokbok, och jag måste säga att det var riktigt gott, fräscht och kul! Magnus och Therese har varit så snälla och lånat ut kokboken till mig så jag kan vidarebefordra receptet här. Tack!
Sesam- och basilikabiffar
4 portioner
4 dl kokt, kallt bovete
5 soltorkade tomater
1 knivsudd samal oelek
0,5 färsk lök
1,5 dl riven parmesanost
1 kruka basilika
1 tsk lantbuljong
1 nypa havssalt
vita sesamfrön till panering
Mixa bovetet tillsammans med de soltorkade tomaterna och sambal till en grov smet. Skala och dela löken i mindre bitar. Mixa ner löken tillsammans med parmesanost och basilika. Lägg i lantbuljongen och salta. Mixa. Forma biffar av smeten och panera dem med sesamfrön. Stek biffarna gyllebruna i en stekpanna, sakta på låg värme (eller kör dem i ugn på 170 grader i ca 30 minuter). När de är fasta är de klara.
Ohhh....kommenterar alla de senaste inläggen i ett. Tårtan kanske jag tar o knycker till helgen när jag ska fira min födelsedag!! Har faktiskt funderat på något med just maräng och lemon curd. Mmm....
Den där förrätten låter ju inte dum. Aprikoserna....ohhhlala!!! Och italiensk buffé!!:)
Min syrra har använt sig mycket av Voltaires rescept. Massor av gott! Kollar oxå hennes produkter ibland men blir lite snål... Har för mig att det ligger någon butik i Victoriapassagen som har mycket av hennes produkter. Bara ett tips!
Härligt! Det här är ett av mina favoritrecept! Brukar göra dem i miniversion till buffé och brunch. Faktiskt länge sedan jag gjorde dem till brunch men nu blev jag sugen=)
Nina: vad kul att höra att du gjort dem innan! du har kanske några andra favoriter från RV?
Om du eller de vill ha tips på de godaste (de vi tyckte var godast) rätterna i Peace, Love and Food har vi lagat samtliga (!) recept ur boken och dokumenterat äventyret här: http://kokboksprojektet.wordpress.com/
(Inläggen mellan november 2009 och mitten av februari 2010. De efter februari hör inläggen ihop med en annan kokbok)