Tacopaj

Paj är optimal middag för mig då det för det mesta innebär att både jag och Calle har en matlåda till dagen efter. Dessutom smakar ju paj nästan ännu bättre när den får stå till sig ordentligt, så har du bra framförhållning - gör den dagen innan den ska ätas.



Jag älskar tacopaj. Need i say more? Tacos är grymt. Kombinatinonen tacos + paj är grymt. Väldigt retro. Det finns säkert tusen varianter på det, dessutom, men jag tycker den här är bäst:

Tacopaj
4 portioner

3 dl siktat dinkelmjöl
150 g smör
2 msk vatten

500 g sojafärs
några jalapeños (finhackade - den inlagda varianten på burk)
ungefär 1 msk tacokrydda (egentligen efter smak och tycke)
1 röd paprika
1 tomat
1 burk crème fraiche (paprika & chili)
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Gör pajdegen, tryck ut, nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i tio minuter. Stek färsen, tillsätt tacokrydda och finhackad jalapeño. Lägg köttfärsröran i skalet, skär paprika och tomat i mindre bitar och lägg ovanpå. Bred över ett lager med crème fraiche, strö över ost och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Servera tillsammans med en grönsallad och god vinaigrette.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Fanny

OJ va GOTT! FREDAGSMYS!

2010-03-12 @ 13:39:03
Postat av: Emmy

Kul med "gamla" rätter som varit så inne. Att vi tom blir påverkade av mattrender.

2010-03-13 @ 04:30:20
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Lou

Man kan säga vad man vill - tacopaj är gott!

2010-03-14 @ 21:08:20
Postat av: Jessica

Hur 90-tal tacopajen än är så funkar den alltid. Din variant låter mumsig.

2010-03-15 @ 08:18:49
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0