Risotto med citron & persilja

Jag tycker väldigt mycket om risotto i alla möjliga varianter och sist vi hade vänner över på middag provade vi en variant med citron och persilja. Väldigt friskt och gott, måste jag säga!



De andra fick parmaskinka till sin risotto och jag stekte på rotselleriskivor som jag kryddade med havssalt och nymald svartpeppar.

Risotto med citron & persilja
4 portioner

1 gul lök
olivolja
smör
5 dl arborioris
1 dl vitt vin
14 dl grönsaksbuljong
1 citron (skal och saft)
1 knippe grovhackad persilja
1 dl riven parmesanost

Koka upp buljongen. Fräs lök i smör och olivolja, häll i riset och rör runt. Häll på vinet och låt koka in någon minut, tillsätt sedan buljongen lite i taget tills, rör om, tillsätt lite till och fortsätt så tills all buljong har kokat in. Tillsätt citronskal, citronsaft och persilja. Strö över parmesan, lägg i en klick smör och låt risitton vila några minuter innan den serveras.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmas Kök

Risotto.. Jag tror jag måste prova att laga det någon gång.. Verkar ju riktigt gott :)

2010-03-06 @ 13:26:21
URL: http://emmaskök.se
Postat av: C

gör det! enkelt, och sjukt gott.

2010-03-07 @ 20:04:01
Postat av: A-C

Gott! Hoppas helgen har varit fin.

2010-03-07 @ 21:02:00
Postat av: Lou

Jag ska äta risotto ikväll! Kan vi inte äta det nästa gång vi ses? =)

2010-03-08 @ 08:36:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0