Sparris med grapefruktsås
Det här lagade Calles mamma till oss på mors dag förra året, och när vi var på landet för någon månad sedan återupptäckte vi receptet. Passar väldigt bra som både förrätt och lunch!
Kombinationen med sparris och den lite beska grapefrkten är magisk.
Sparris med grapefruktsås
2 portioner
1 knippa grön sparris
1 blodgrapefrukt
2 äggulor
0,5 dl vispgrädde
salt & nymald svartpeppar
persilja
Bryt bort den träiga biten på sparrisen, koka sedan i 10-12 minuter. Tvätta av grapefrukten och riv skalet och pressa ur saften. Blanda med äggulor i en skål som tål vattenbad. Låt såsen sjuda i vattenbadet under vispning tills den tjockar. Vispa till sist grädden och vänd ner i såsen. Häll såsen över sparrisen och strö över salt, nymald svartpeppar och persilja.
Åhh så gott! Jag älskar sparris!
Det där med grapefrukten låter ju väldigt spännande! Och gott. :-)
Mums mums mums! Låter värt att testas! Älskar sparris. Och citrus i mat. Mums!
Så spännande sås, det passsar nog våra smaklökar alldeles förträffligt! Tar nog och snor receptet och provar det...