Kokostoppar

Trodde du att det kommer solsken efter regn? Då bor du inte i Göteborg, uppenbarligen. Här pendlar det idag mellan regn, ösregn, uppehåll, regn, ösregn, uppehåll (ni ser kanske mönstret?) så jag har hållt mig inomhus och bakat kokostoppar.



Jag tycker personligen inte att kokos överlag är det godaste som finns, men när det blandas till en smet och doppas i choklad kan det kanske slinka ner en eller två...

Kokostoppar
ungefär 12 st

200 gram kokosflingor
50 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 liten citron (skalet)
mörk choklad

Smält smöret och blanda med alla de andra ingredienserna. Sätt ugnen på 175 grader och låt smeten vila i en kvart. Forma små toppar med händerna och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, ställ sedan på en tallrik och låt kokostopparna svalna i kylen. Smält chokladen i ett vattenbad (jag tog en halv chokladkaka ungefär) och doppa de avsvalnade kokostopparna i skålen. Ställ på en plåt med bakplåtspapper igen och låt svalna av.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Kokostoppar, så sött och gott!

2010-07-13 @ 17:41:48
URL: http://martenssonskok.blogspot.com/
Postat av: Linda

Kokostoppar är verkligen så gott och att doppa dom i choklad gör dom ännu godare :-)

2010-07-13 @ 20:57:17
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Therese Ö

Vilken klassiker kokostoppar är, jag brukar ha limeskal i. Såg inlägget nedan, jag är ett stort fan utav Monkey Island - de spelen har ALLT!

2010-07-14 @ 19:20:30
URL: http://mememebobbymcgee.blogspot.com
Postat av: Erika - Bakglädje

Vad goda de ser ut. :-)

2010-07-19 @ 19:47:26
URL: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0