Råbiff

Några dagar innan nyårsafton var jag och Calle i Saluhallen för att köpa oxfilé till nyårsafton, och då passade vi på att köpa en extra bit för att kunna göra råbiff och bjuda Johan på. 



Råbiff

2 portioner

200 g oxfilé (som vi malde två gånger)
havssalt, nymalen svartpeppar & en gnutta grillkrydda
dijonsenap
4 rödbetor (finhackade)
1 schalottenlök (finhackad)
1 msk kapris
2 äggulor

Blanda oxfilén och kryddorna. Finhacka schalottenlöken och rödbetorna och lägg det, kapris och dijonsenap i små högar på en tallrik. Lägg råbiffen i mitten, gröp ut ett litet hål och lägg på äggulan. Strö över havssalt och peppar och servera med en god, kall öl. 


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0