Kreolsk gryta

Tveksamt om denna kreolska gryta egentligen är så kreolsk, men den är ack så god för det. vilket är märkligt, för kombinationen paprika (röd, dessutom), svarta oliver och syltlök (!) låter ju ganska märkligt. Det här receptet verkar finnas i massor av olika varianter, men såhär gör vi den:



Extra cornichons, svarta oliver och syltlökar är nästan ett måste. Konstig kombination, men ack så god!


Kreolsk gryta
6 portioner

600 g sojabitar eller annat vegalternativ
(600 g fläskfilé)
(4 st små, starka korvar)
1 burk syltlök
1 burk svarta oliver
2 ekologiska, röda paprikor
1 burk cornichons
5 dl matlagningsgrädde
1 msk siktat dinkelmjöl
mejram efter smak och tycke
salt & peppar

Bryn sojabitarna i en stor gryta (eller om du gör med kött: bryn korven i en stekpanna, lägg sedan i grytan och stek den skivade fläskfilén i korvens fett och stek). Krydda med mejram, salt och peppar och strö över mjölet. Strimla paprika (jag gillar relativt stora paprikabitar som inte blir mjuka allt för fort) och tillsätt oliver, syltlök och cornichons (vissa gillar att dela dem - jag gillar dem hela). Låt koka ihop i några minuter och servera sedan med fullkornsris och en god sallad.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Marielle

Man kan även ha i saltkurka istället för cornichons, det blir Jättegott!!



Trevlig Kväll!

2010-01-24 @ 20:14:01
Postat av: Gunsan o Rolf

Du skriver så poetiskt om mat så det vattnas i smaklökarna. Underbart, Charlotta

2010-01-25 @ 10:20:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0