Chili con carne med bönor
Jag fick ett plötsligt sug efter chili con carne för några dagar sedan och började genast leta efter recept. På diverse internetsidor hittade mest diskussioner hit och dit om hur fel det var med bönor i chili con carne och vilket recept som var mest mexikanskt blabla - sådan bryr inte jag mig om. I min chili con carne får det minsann vara bönor i.
Det går såklart att använda vilken färs som helst, men om du inte äter kött kan jag rekommendera dig att byta ut nötfärsen mot sojafärs. Det brukar jag göra och det blir precis lika gott!
Chili con carne
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (finhackade)
400 g nötfärs
2 paket krossade tomater
2 dl öl (jag använde favoriten anchor steam beer)
1 burk vita bönor
1 köttbuljongtärning
3 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
tabasco efter egen smak
en gnutta kanel
salt & peppar
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs den tillsammans med chilipulver, paprikapulver och kött. Tillsätt krossade tomater, en smulad buljongtärning, tomatpuré, chilisås, kanel, tabasco och öl. Salta och peppra. Spola bönorna under rinnande kallt vatten och blanda sedan ner i grytan. Låt koka i 15 min och servera med råris och majsbröd.
Jag håller med! :) Ser riktigt gott ut!
Jag håller också med, bönor i chili con carne är ju såååå himla gott!!
// NL
Det är mumsfilibaba - prova någongång också med att lägga i en liten hackad bit pepferoni som får dra en stund i chili con carnen - Gud så gott!
Tårarna rinner bara man tänker på det.
Prova att byta dem vita bönorna till kidney bönor och tillsätt rotselleri mums så gott och mer mättande