Shrikand
Tråkiga nyheter och tråkigt väder behöver vägas upp med recept på den übergoda desserten vi åt i lördags. Receptet på shrikand, som den indiska desserten så fint heter, kommer från min vän Therese.
Vill du ha yoghurten krämigare kan du låta den rinna av i ett kaffefilter några timmar innan du ska göra shrikanden.
Shrikand
4 portioner
1,5 dl hackade pistagenötter
4 tsk grovstött kardemumma
5 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt
1,5 dl siktat florsocker
Hacka pistagenötterna och stöt kardemumman grovt. Blanda yoghurten med siktat florsocker, nästan all kardemumma och det mesta av pistagenötterna. Fördela krämen i fyra skålar och ställ svalt. Toppa med pistagenötter och kardemumma precis innan servering.
Guuuuuuuuuuuuuuuud vad gott!!!!! Detta MÅSTE jag prova!
Man kan även blanda i mandel i krämen, det blir såååååååå himla gott!!!!!!!!
A-K
A-K: ja, mandel var ett alternativ i receptet men efter noga övervägande tyckte jag att pistagenötter kändes lite mer exotiskt. typ.