Shrikand

Tråkiga nyheter och tråkigt väder behöver vägas upp med recept på den übergoda desserten vi åt i lördags. Receptet på shrikand, som den indiska desserten så fint heter, kommer från min vän Therese.



Vill du ha yoghurten krämigare kan du låta den rinna av i ett kaffefilter några timmar innan du ska göra shrikanden.

Shrikand
4 portioner

1,5 dl hackade pistagenötter
4 tsk grovstött kardemumma
5 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt
1,5 dl siktat florsocker

Hacka pistagenötterna och stöt kardemumman grovt. Blanda yoghurten med siktat florsocker, nästan all kardemumma och det mesta av pistagenötterna. Fördela krämen i fyra skålar och ställ svalt. Toppa med pistagenötter och kardemumma precis innan servering.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Fanny

Guuuuuuuuuuuuuuuud vad gott!!!!! Detta MÅSTE jag prova!

2010-02-04 @ 11:00:32
Postat av: Anonym

Man kan även blanda i mandel i krämen, det blir såååååååå himla gott!!!!!!!!



A-K

2010-02-04 @ 14:52:55
Postat av: C

A-K: ja, mandel var ett alternativ i receptet men efter noga övervägande tyckte jag att pistagenötter kändes lite mer exotiskt. typ.

2010-02-04 @ 23:41:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0