Rotfruktspytt med dragon och dijon
Vissa rätter lagar jag och Calle jätteofta - det här bland annat. Receptet kommer ursprungligen från Calles mamma, och trots att jag inte är speciellt förtjust i dragon tycker jag det är extremt gott i den här pytten. Passar dessutom extra bra att göra en jätteladdning med pytt för matlådor och dylikt för oss som sysslar med sådant.
Att ha vitkål i pytten är otroligt gott! Stek den extra länge och ringla över lite sirap om du vill ha den sådär söt och god.
Rotfruktspyttipanna med dragon och dijon
2 portioner + 1 matlåda
4 morötter
2 stora palsternackor
2 gula lökar
1 rotselleri (ganska liten)
0,5 pkt färdigtärnad potatis
0,5 vitkålshuvud (ganska litet)
2 dl matlagningsgrädde
dijonsenap (efter tycke och smak)
dragon (efter tycke och smak)
salt & nymalen svartpeppar
Tärna morot, palsternacka, lök, vitkål och rotselleri. Stek i omgångar och lägg i en stor, ugnsfast form. Stek även på de färdigtärnade potatisarna. Häll över grädden, blanda i djonsenap, dragon och salt och peppar. Sist stekte Callen på en bit oxfilé och åt till - men i vanliga fall brukar vi äta den som den är tillsammans med rödbetor och ett stekt ägg.
Det ser väldigt aptitligt ut och att ha vitkål i, det har jag inte prövat innan! Jag brukar ist. ha i kålrot och ibland jordärtskocka och det blir också väldigt väldigt gott.
/ Annike
Är det en Creuset form du använder?
ja, det är det. den största modellen, tror jag.
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat
George Bernhard Shaw
Jag själv brukar alltid utesluta löken men det blir garanterat gott ändå/Rolf