Pasta med champinjoner i vitvinssås
Vi äter pasta väldigt, väldigt ofta. Det är ju så himla gott, det är enkelt och det tar inte lång tid innan maten står på bordet. Perfekt när man kommer hem från jobbet och är hungrig som en varg!
Här kommer ännu ett recept från Marcus Aujalays Mat hemma och på krogen - här i en lätt modifierad version eftersom kantareller (som ingår i originalreceptet) inte är helt lätt att få tag på i februari.
Pasta med vitvin & champinjoner
4 portioner
400 g spaghetti
200 g champinjoner
1 schalottenlök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (tunt skivad)
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
salt & nymalen svartpeppar
några kvistar färsk timjan
1 dl riven parmesanost
olivolja till stekning
Stek champinjonerna i olivolja på hög värme i några minuter. Tillsätt schalottenlök och vitlök och stek i några minuter till. Häll i vin och låt koka upp och häll sedan i grädde och koka i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. blanda med nykokt spaghetti och rör i vänd ner timjan och parmesan.
Såg riktigt gott ut! En maträtt som jag definitivt skulle gilla :)
Läckert recept! Ser verklige smaskigt ut!
Svar; Tack för att du upplyste mig om att bloggen ser konstig ut i din webläsare. Jag ska se om jag kan anpassa den efter IE 8. Bäst gör den sig i Firefox eller Safari. Ha det gott! Kram Emmy
Ser gott ut.
Hade ni kul här nere i helgen?
Vilken tur för mig att du lämnade en kommentar på picki så att jag hittade hit till dig. Fint! Jag bokmärker och kommer tillbaka!
minna: åh, du måste prova den. helt fantastiskt! speciellt med ett smarrigt vin till.
kusin: vi hade det mycket bra, i helsingborg, det blev minst sagt en snabb-visit. hann dock med en liten runda i hamnen innan vi åkte hem i lördags eftermiddag.
picki: tackar ödmjukast för berömmet!
Gott! Har aldrig provat pasta med vitvinssås men det låter ju gott och ser riktigt smarrigt ut!