Espressokola
Varken jag eller Calle är speciellt förtjusta i julgodis, men om det är en enda sak vi gör till jul är det de här espressokolorna. Magiskt goda!
Hittade receptet för några år sedan hos Anne och sedan dess har det liksom hängt med varje år hos oss.
Espressokola
många...
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl honung
1-1,5 msk espressokaffe, malt - ej bryggt
1 tsk havssalt
Blanda grädde, kaffe (malt!) och salt i en kastrull med tjock botten. Värm tills det nästan kokar. rör sedan ner honungen och koka upp. Låt smeten småkoka tills den håller för ett kulprov (vilket borde vara runt 130 grader). Häll upp i en bakplåtspappersklädd form och låt det svalna helt (våra stod i kallskafferiet över natten). Skär i bitar och slå in i papper.
Åh, ett gäng sådana skålar skulle jag vilja! Även om kolorna också låter goda :-) Men skålar i vackra färger - I love!
Så gott med kola och rocky road fudge är himla mumsigt det
Ja, börjar också längta "hem". Lite orolig för tågresan bara.... Verkar inte bli det bästa vädret..:(
Har ju en rosa så fin skål men insåg att jag borde ha en röd oxå i dessa tider!!:) Kommer den på rean eller?!:)
Aha! Det ska jag testar. Jag älskar kaffesmak på godis.
Mäh vad gott! Om jag skickar dig mitt julgodis kan du skicka ner lite kolor hit. ;-) Och den där söta My-burken har jag också hemma, I löv it!
Yes please, 5 av var! Espressokola är precis vad jag skulle behöva om eftermiddagarna nu för att ta mig fram till 19.
MUMS!
Oj, där blev man riktigt sugen...VILL HA :-)