Whole foodsEfter en veckas omelett-och-toast till frukost fick jag nästan en liten glädjetår i ögat när vi handlade stor-frukost på Whole foods igår. Har ni varit där? Whole foods är en oas - tre våningar med ekologisk, bra, nyttig, god mat. De har metervis efter metervis med olika yoghurtsorter, en ostdisk med alla sorter man någonsin kan önska sig, en salladsbar, och bäst av allt - en frukt och grönsakshylla som inte är av denna värld. Gissa vad jag hittade där...Oh yes. Två meter tomathylla, vilket är så nära himmelriket man kan komma om man är en tomataholic som mig. Något som jag ofta tänker på när jag går på Whole foods, är att allt där inne som jag tycker är så himla bra, är i det närmsta en självklarhet för mig när jag handlar mat hemma. Jag menar, ostdisk med löjligt många ostsorter? Check. Fräscha grönsaker? Check. Ekologiskt? Ja, om jag vill. Två meter tomathylla? Ok, kanske inte. I alla fall inte ännu. Hurra för Sverige!


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Jag förstår om du blev lite tårögd. Jag älskar att shoppa i affärer med stort och bra utbud, eller fint vill jag det ska vara. Särskilt om man inte sett tillstymelsen till en grönsak på flera dagar. Pappa berättade en ganska otrevlig historia om just tomater. Om hur det växte de största o finaste tomaterna utanför reningsverket där han förrut jobbade. Men de kärnorna hade då passerat hela, alltså heeela, systemet. Men de var så fina...

2010-08-26 @ 15:05:14
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Sana

Jag vet inte kanske de sälje inte men du kan fråga om thaite från Asien market eller lämna din adress till min e-post jag kan skicka till dig lite om du vill.

2010-08-26 @ 16:09:52
URL: http://sana-madebylove.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Förstår att man blir lyrisk när man hamnar i en sådan affär efter alla syner av skräpmat!

Två meter tomater låter ju inte helt fel.

2010-08-26 @ 20:09:54
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Vilken lycka! Jag ääälskar att gå i matbutiker. Speciellt utomlands och speciellt när allt är fräscht och fint!! KAn tänka mig att ni var i himmelriket!!

2010-08-26 @ 20:54:41
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Nina

JA! Ett av mina favoritställen! Jag ÄLSKAR deras affärer. Vi köpte middag i deras färdig-mat-avdelning flera gånger och åt på hotellrummet. Tänkte att nästa gång jag åker till NY ska det vara fint väder så man kan handla picknick där och sätta sig i park. Jag är så himla avundsjuk!

2010-08-26 @ 21:40:45
URL: http://laktosfritt.wordpress.com
Postat av: Linda - Cupcakesfluffan

Vilken affär, den skulle jag vilja besöka, frågan är hur jag skulle kunna välja bland alla yoghurtsorter, yoghurt som är så gott

2010-08-26 @ 21:44:06
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Cecilia

Hjärta Whole Foods! Jag vet att det finns kritik, att det är en kedja, att det är dyrt, styrt... osv osv, men hade W F (eller Planet Organic) öppnat i Malmö hade undertecknat blivit själaglad. Det är så maffigt, så inbjudande. Är glad för de liknande, mindre alternativ vi har (Astrid, Morot) så länge dock. Men frukostupplevelsen W G Union Sq erbjuder i all sin enkelhet matchar de inte..+ Hjärta williamsburg! Mysiga minnen därifrån, både mat och böcker (undrar om den halta katten som satt låg i en barngungstol på Spoonbill (?) fortfarande lever.. söt!)

2010-08-27 @ 07:46:05
URL: http://flickanokakorna.se
Postat av: Helena Ljunggren

Krispiga och fräscha tomater tackar jag aldrig nej till :)

2010-08-27 @ 08:09:21
URL: http://www.helenaljunggren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0