Fish tacos

För någon dag sedan åt vi middag hos några vänner som just re-lokaliserat sig till en fin (och stor, i NYC-storlek) lägenhet i Chinatown. Mycket trevligt, såklart, och Calle blev fullkomlig fascinerad av vad det bjöds på - fish tacos. Har någon av er ätit tacos med fisk innan? Eller är det jag och Calle som har levt i en grotta de senaste åren?Kan ju klart bero på att min fiskkonsumtion är lika med noll... men trots det är jag ju knappast avskärmad från omvärldens fiskrecept. Oh well, Sunshines tacos var helt enkelt mjuka tortillas (som hon värmde på direkt på gasplattan - så coolt! Varför har jag aldrig tänkt på det?!) med valfri fisksort, och till det hade hon gjort salsa, svarta bönor och sallad. Ett bra alternativ till fredagstacosen om man tycker om fisk.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Min väninna gjorde tacos med tonfisk för ett tag sedan, med konserverad tonfisk men åt det varmt. Jag lyssnade skeptiskt ;-), men de hade tyckt det var supergott. Jag hade ju tänkt göra stekpannebröd någon dag, får kanske testa att fylla dem med fisk. Beror på wild and crazy jag är den dagen...

2010-08-27 @ 15:57:14
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Vad nyskapande med fishtacos! Själv hade jag ingen lunchlåda idag och åt en fryst portion färdig tacotortilla från Felix. Den smakade skit.Whole foods låter underbart! Det är jättekul med tomater i olika kulörer. Och ja, Sverige är himla bra alltså. :-)

2010-08-27 @ 17:10:02
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Erika - Bakglädje

Har aldrig ätit fisktacos. Det låter spännande.

2010-08-27 @ 18:17:39
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Låter fantastiskt gott! Åt faktiskt tacofisk på jobbet för ett tag sedan. Santa Maria har någon fish taco spice mix. Din fisktaco låter godare....

2010-08-27 @ 21:49:00
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Nej, någon fisktacos har inte hamnat på våra tallrikar än, fast vi har faktiskt läst om det i nån tidning. Kan säkert vara gott, även om det låter... lite märkligt.

2010-08-27 @ 22:02:45
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Matpolisen

Fisktacos (Tacos de pescado) kommer faktiskt från Mexico, närmare bestämt Baja California. (Det är också en term för en viss kvinnlig kroppsdel.) Man kan även göra dem med räkor (Tacos de camarones). Jag är intresserad av hur din vän tillagade fisken. En liten kul detalj är att just fisktacos beskrevs i en svensk radiokomedi, Kyss min plysch, som en lesbisk maträtt.

2010-08-27 @ 23:45:58
URL: http://matpolisen.wordpress.com
Postat av: Loulas Kök

Vi testade santa marias men var inte imponerade. Det här ser mycket godare ut! Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa!

2010-08-30 @ 14:30:06
URL: http://loulaskok.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0