Tapenade
Igår hade vi onsdagsmiddag (en måndag - väldigt wild and crazy, jag vet...) och då passade Calle på att slänga ihop lite tapenade (det är sådant man hinner när man har gått på fyra veckors semester). Übergott!
Det är även gott att blanda i skal och saft från en citron men det hade vi inte hemma, tyvärr. Prova gärna!
Calles tapenade
räcker till massor av crostinis
400 g svarta oliver av bra kvalitet
2 msk kapris
1 stor klyfta vitlök
0,5 dl olivolja
Finhacka oliver, kapris och vitlök fint. Blanda med olivolja och låt stå och dra ett tag i kylskåpet innan servering. Mycket gott att äta med crostinis!
Och veggo, yay! Ytterligare en anledning till att inte köpa: de ska tvunget ha en massa skumt i, sardeller och shite (och mindre hälsofrämjande nasties).
Håller helt med, hemmagjord tapenade är mycket godare än den som finns på burk. Min svägerska gör en jättegod, men tror hon har sardeller i sin. Men din låter också väldigt god. :-)
Detta är vår absoluta favvis tapas! Och det ska vara svart tapenade och ibland lägger vi på lite lufttorkad skinka. Också dåliga på att göra egen...
Visst är det enkelt att göra egen och man får den precis i den smak man själv vill ha. För nått år sedan provade vi ett recept på tapenade med mörk choklad i, det verkade så gott när vi läste receptet men örk vad det smakade illa!
Mmm...vad gott!! Ibland vet man bara inte varför man köper vissa grejjer när det är så lätt att göra själv.
Jepp, min syrra bor oxå i götet. En äldre sådan. Det var hon som drog hit mig. Härligt att ha ett syskon här!
Gelé är ju så himla gott! Detta recept måste jag testa! Tack! Kram Daniella - BakeCake