Sallad med getost och jordgubbar
Igår tyckte vi att det var en bra idé att stanna hemma och laga mat. Alexandra kockade polska pierogis till varmrätt (mer om det i ett annat inlägg) och till förrätt gjorde vi den här salladen som var grymt god!
Jordgubbar och getost är en himmelsk kombination!
Sallad med getost och jordgubbar
4 portioner
1 paket babyspenat
1 ask jordgubbar
1 paket getost
några valnötter
balsamvinäger & olivolja
Halvera jordgubbarna och blanda med babyspenaten i en stor skål. Smula över getosten, blanda i en handfull valnötter och skvätt några droppar olivolja och balsamvinäger över.
Vilken spännande blandning, synd jordgubbssägsongen är över, men receptet får ligga i högen tills det är ny säsong. Litar på dej att det är gott...
Hoppas Bloody Maryn smakade (om det nu blev en sådan) och att brunchen var god och trevlig!
Den där salladen verkar vara helt i min smak.
Trots att jag inte är så svag, som jag önskar, för getost så måste jag nog medge att de låter onekligen kanongott. Så fräscht!
Älskar frukt i mat och sallad. Och lite getost på det kan ju itne göra det sämre...;)
På midsommar blev vi bjudna på sallad med jordgubbar och ädelost. Det var jättegott med de söta gubbarna och den salta osten. Blir samma här kan jag tänka mig.
Getost är en förträffligt syrlig liten sak. Vilken getost var det du använde?
herr polis: getosten var en amerikansk variant som jag inte kommer ihåg namnet på - jag föredrar dock de som går att köpa i sverige, helt klart. ofta köper vi i lösvikt från ostdisken!