Sallad med getost och jordgubbar

Igår tyckte vi att det var en bra idé att stanna hemma och laga mat. Alexandra kockade polska pierogis till varmrätt (mer om det i ett annat inlägg) och till förrätt gjorde vi den här salladen som var grymt god!



Jordgubbar och getost är en himmelsk kombination! 

Sallad med getost och jordgubbar
4 portioner

1 paket babyspenat
1 ask jordgubbar
1 paket getost
några valnötter
balsamvinäger & olivolja

Halvera jordgubbarna och blanda med babyspenaten i en stor skål. Smula över getosten, blanda i en handfull valnötter och skvätt några droppar olivolja och balsamvinäger över.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Vilken spännande blandning, synd jordgubbssägsongen är över, men receptet får ligga i högen tills det är ny säsong. Litar på dej att det är gott...



Hoppas Bloody Maryn smakade (om det nu blev en sådan) och att brunchen var god och trevlig!

2010-08-29 @ 16:59:31
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Erika - Bakglädje

Den där salladen verkar vara helt i min smak.

2010-08-29 @ 18:15:11
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Helena Ljunggren

Trots att jag inte är så svag, som jag önskar, för getost så måste jag nog medge att de låter onekligen kanongott. Så fräscht!

2010-08-29 @ 19:19:00
URL: http://www.helenaljunggren.com
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Älskar frukt i mat och sallad. Och lite getost på det kan ju itne göra det sämre...;)

2010-08-29 @ 19:21:57
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

På midsommar blev vi bjudna på sallad med jordgubbar och ädelost. Det var jättegott med de söta gubbarna och den salta osten. Blir samma här kan jag tänka mig.

2010-08-29 @ 21:02:40
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Matpolisen

Getost är en förträffligt syrlig liten sak. Vilken getost var det du använde?

2010-08-29 @ 21:39:28
URL: http://matpolisen.wordpress.com/
Postat av: charlotta

herr polis: getosten var en amerikansk variant som jag inte kommer ihåg namnet på - jag föredrar dock de som går att köpa i sverige, helt klart. ofta köper vi i lösvikt från ostdisken!

2010-08-30 @ 16:37:07
URL: http://www.bagelsochblabar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0