Sallad med haricot verts



I påskas åt jag en grymt god sallad hemma hos Calles föräldrar, en grekisk variant med haricot verts. Receptet kommer från favoritkokboken Mat hemma och på krogen av Marcus Aujalay.

Sallad med haricot verts
4 portioner

3 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
salt & nymald svartpeppar
1 rödlök (tunt skivad)
200 g färska haricot verts
1 grön paprika (tunt skivad)
6 plommontomater (grovt skuren)
0,5 gurka (grovt skuren)
200 g fetaost (delad i grova bitar)
2 dl svarta kalamataoliver
rucola, ungefär 0,5 paket

Blanda rödvinsvinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg i rödlöken och låt stå ett litet tag. Koka haricot verts (vi gjorde det i micron, fungerar alldeles utmärkt). Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och nymald peppar.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: A på Å

Hoppas Ni får det underbart i Rom, vi ses när Ni är hemma igen :)



Kramar!!

2010-04-08 @ 12:32:57
Postat av: Sophia / ETC

Ha en fin resa gumman!



Sophia

2010-04-08 @ 20:15:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0