Biff Rydberg

Igår åt vi onsdagsmiddag hemma hos oss, och vi bjöd på Calles absoluta favoriträtt - Biff Rydberg. Tärnad oxfilé, råstekt tärnad potatis och stekt lök - och såklart äggula och dijoncrème till det.



Istället för kött brukar jag tärna morötter och steka lätt i smör. Godast är de om de är lite al dente, tycker jag.

Biff Rydberg
4 portioner

700 g oxfilé
10 potatisar (el 1 pkt färdigtärnade)
3 gula lökar
4 äggulor
1 burk crème fraiche
dijonsenap efter smak och tycke
salt & nymald svartpeppar

Tärna potatisen, finhacka löken och skär köttet i lagom stora bitar. Råstek potatisen i smör tills den blir gyllenbrun, strö över salt och nymald svartpeppar. Fräs lök i lite smör i en annan stekpanna och stek slutligen köttet. Blanda crème fraiche med dijonsenap tills den bli så stark som du önskar. Lägg upp ingredienserna i separata små grupper på en tallrik och lägg äggulan i en liten skål (eller i äggskalet) bredvid.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmas Kök

Vad roligt! Vi hade planer på att äta detta i helgen som var men istället blev det rostbiff. Får bli en annan gång!

2010-04-22 @ 12:42:21
URL: http://emmaskök.se
Postat av: A-C

En riktig klassiker!! Gott!!



//A-C

2010-04-22 @ 16:06:13
URL: http://www.ica.se
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Gud så gott!! Dijoncreme är nåt av det goaste jag vet!!!



Nu finns det rapport om dagens mässbesök på min blogg:)

2010-04-22 @ 21:42:34
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0