lunch från soup n bagel. högst ovanligt.


sjukdom, kom inte hit.

jag känner mig sådär pigg idag, om jag ska vara ärlig. sitter i PJ och morgonrock och har druckit ett glas med echinaea och ett glas med alvedon, lite senare blir det thé med honung och whisky - det lenar, som min morfar alltid sa.


gammal skåpmat.

hahahaaaa, ibland är jag riktigt rolig, speciellt 2007.07.20 - jag och mina åttahundatrettio husdjur bananflugorna har precis läst gp och ätit frukost. kommer på mig själv varje morgon med att helt ogenerat hoppa över nyhetsdelen och istället grundligt läsa del 3. gp borde utveckla sina prenumerationsmöjligheter så man kunde välja vilken del man vill ha eftersom exempelvis del 2 i gp är sjukt tråkig. hur som helst, bananflugorna verkar trivas utmärkt i mitt kök (vilket är helt och hållet förståeligt) men jag är trött på att jaga små svarta prickar med gamla gp (del två, naturligvis) i hopp om att jag lyckas döda i alla fall femton stycken. totalt oförståeligt varför de envisas med att stanna kvar i min lägenhet, jag har inte något framme som kan falla de svarta små skitarna i smaken och jag har diskat. ok, det var en lögn, men där står två glas i vasken och vatten verkar inte vara bananflugors största koncentrationsområde. uppfyller bananflugor någon som helst funktion i världen? tveksamt. kanske som mat till större djur. måste krävas många för att bli mätt.

2007.07.21 - innan jag åkte till jobbet blandade jag till en häxblandning bestående av vinäger och socker för att bananflugorna skulle dö en smärtsam död (idiotsäkert enligt min chef). kom precis innanför dörren och rusade in i köket för att se en hög döda flugor, men stället sitter de små jävlarna och hånler (jag är säker på att de hånler) på glaskanten.


jag. vill. inte. bli. förkyld.

jag vet att man inte får svära, men fan. satans tusans skit. jag börjar bli förkyld, och det är inte alls vad jag är sugen på just nu, och just därför har jag försökt kurera mig med echinaeavaddetnuänheter och whisky och jag måste säga att whisky inte var så dumt alls. i alla fall inte efter några klunkar. nåväl, jag får köra på samma kur imorgon och tänka positiva tankar så kanske det här går över. hoppas, hoppas.


vansinnesperuken.

åh, vansinnesperuken är borta och kvar är mitt fina, lena, mjua, lite kortare, lite tunnare och lite ljusare hår. hurra!


...i göteborg också, tydligen.

det var -1 grad i morse när calle gick till jobbet och det är nog dags att konstatera att hösten är här på riktigt. idag är det tisdag och jag ska om några minuter bege mig ut för att gå till frisören. jag har inte klippt mig på ett år och min vansinnesperuk till hår måste klippas, kortas och tunnas ut. ikväll ska jag och callen till j för att tappa upp öl och äta pad thai, och mitt emellan det och frisören ska jag gå till gymet och köra lite rodd. hej!


i stockholm är det kallt.
stockholm.

hemma efter mkt trevlig, händelserik och mysig helg i stockholm - kom hem för en halvtimme sedan och nu ska jag krypa ner i sängen och sova. hej!


ärtsoppe-och-punschkväll.


en riktigt bra dag.

igår var callefamiljen här på middag och vi bjöd på kantarelltoast, crème ninon (med punsch, såklart!) och kaffe och lingonmousse. en mkt, mkt trevlig kväll var det, såklart! idag är det helt andra saker som gäller för ikväll åker vi mot stockholm för lidingöloppet, inflyttningsfest hos m och naturligtvis höga doser mys med systrarna bus. ska bli kul att se vad de har lärt sig sedan sist! innan vi åker ska jag packa, tänka på den braiga födelsedagspresenten jag har köpt till callen (hur bra framförhållning har jag egentligen?! det är ju flera veckor kvar till han fyller år!) och laga någon god fredagslunch till mig själv. hej!


hu.

soppan klar, vinet klart, PJ på och hu, vilket väder det är ute. orkan, minst. jag ska snart sova, imorgon väntar lunch med p på (ovanligt nog...) soup & bagel. hurra!


crème ninon.

imorgon kommer callefamiljen (inklusive callemormorn, exlusive björkfamiljen) hit och ska äta middag, så kvällen har spenderats på focus och i köket. vi ska nämligen bjuda på crème ninon, tore wretmans gamla klassiker - grön ärtsoppa med champagne och grädde, med andra ord. till det ska vi ha parmesanbröd som jag hade tänkt baka imorgon (och innan allt det där ska vi ha kantarelltoast). smarrigt värre. crème ninon hade vi för övrigt som förrätt på nyårsafton och det är riktigt, riktigt gott. nu ska jag dricka upp mitt vin och titta till soppan. hej!


pnom penh och en gösta.

när jag vaknade i morse var jag överygad om att callemormorn var gift med någon som hette gösta, och det hade de varit hela tiden men jag hade aldrig träffat honom för han bodde på ett lager eller hur det nu var. sen vaknade jag till och somnade om igen, och drömde att jag och calle var i kuala lumpur för att hälsa på minna-san men vårt hotell låg i pnom penh och det var långt att åka. när vi var i minna-sans lägenhet var den på femtiotredje våningen och hon hade en killer view. nåväl, nu är jag vaken och när jag frågade calle om gösta i morse skrattade han till lite så jag antar att callemormorn inte har gift sig hemlighet. hur som helst, igår spenderade jag dagen tillsammans med min favoritbas och på kvällen följde jag med till simskolan och blev alldeles varm i hjätat var tredje sekund när basen vände sig om för att vinka till mig (jaja, och till basmamman också såklart). basen (och baskompisen) var såklart duktigast av alla (inte alls en subjektiv bedömning) tyckte jag. resten av kvällen spenderades hos callemamman som bjöd på thé, himmelsk äpplekaka och mkt trevligt sällskap! nu ska jag dricka dagens andra kopp thé och leta upp bra brödrecept. hej!


bas-kalas.

inbrott skapar utbrott.

jag. blir. så. ledsen. och arg, när människor inte kan skilja på vad som är mitt och vad som är ditt. vi har haft inbrott i vårt älskade hus i helsingborg, vårt fina hus som inte innehåller något värdefullt alls förutom betydelsefulla saker för oss - morfars bowlingklot, farmors och farfars soffa, kort, minnen... och sådant är knappast lönt att sälja på blocket för att tjäna en hacka. och inte är det just för sakernas skull som jag blir så ledsen och arg, det är för att helt okända människor har gjort intrång i vårt hus. de har letat i våra skåp, rivit ut våra saker och gjort intrång i våra liv. vänt upp och ner på det. jag. blir. så. arg.


en femårig bas.

ny vecka, nya tag och jag och maja har precis varit ute på upptäcksfärd runt biblioteket. hämtade upp posten på väg upp till lägenheten och hade fått brev från GU - mitt examensbevis har kommit och jag är nu en fullfjädrad akademiker. förutom examensbevis finns det andra saker att fira idag - min lilla bas fyller fem! hurra!


söndagsmiddag på riktigt.

jag har gjort köttbullar. de blev inte tillnärmelsevis så bra som min mammas, men close enough. istället för helt vanliga köttbullar har jag lagt i rödbetor och kapris, så egentligen kanske de bör kallas köttbulle-wallenbergare, eller wallenbergköttbullar. och pressgurka. och kokt potatis. och brunsås. och gelé. kan det bli bättre? jag är i köttbullshimlen!


spel-och-middag-kväll.pigg!

åh, det var en mkt fin kväll igår, och calle mår som han förtjänar. jag, däremot, är pigg som en lärka och ska snart åka ner mot kungsbacka för att hälsa på jobbet. förutom det står det ram-inhandling och bas-presents-inhandling på schemat. hej!


lördagsfrukost.

lördagen har börjat bra med frukost på soup n bagel, nu: mot focus för inhandling av mat och diverse alkoholhaltiga drycker till kvällens mat-och-spelkväll. vi ska bjuda på italienskt och jag längtar redan efter capresen. mmmm. hej!


svenska eller skånska.

bas är härlig: "jag kan två språk: svenska och skånska!". hahaha.


amelie från montmartre.

igår tittade vi på amelie från montmartre, och den har jag inte sett sedan den kom ut för evigheter sedan. den var precis lika bra som jag kom ihåg den, och precis som förra gången vill jag åka till paris omedelbart. nåväl, det får väl dröja ett litet tag till, antar jag. idag ska jag baka chocolate chip cookies, och i eftermiddag kommer bas hit och hälsar på eftersom storebror och svägerska ska handla hennes femårspresent. ikväll blir det middag med j & s och imorgon väntar den efterlängtade spelkvällen. hurra!


quiz och fotbollshelvetet.

igår var det quizpremiär för kavorkas in crime, och det gick... sådär. frågor om giftiga tapetpigment och wayne gretzkys mellannamn satte lite käppar i hjulet och vi fick fjuttiga tretton poäng. nåväl, vi skyller på att det var första gången efter sommarlovet. efter quizet stannade vi kvar och tittade på första halvlek i barca-intermatchen. för mig, som inte är helt imponerad av fotboll såvida inte sverige spelar, var det som att få en inblick i fotbollshelvetet. mitt sällskap, bestående av fem fotbollsintresserade män, skrek, suckade, diskuterade, analyserade, kritiserade och var rent ut sagt galna så fort bollen närmade sig mål. mkt skrämmande.


ölbryggning på hög nivå...


mössen, råttorna och sågspånen.

åh, härliga dag! ska snart rensa i stor-skafferiet (för övrigt ligger det fortfarande sågspån på några av hyllorna längst upp, mkt misstänksamt kan man tycka) och glömma alla tankar på råttor, möss och andra otrevliga små kryp som kan orsaka sågspånshögarna - vår vän, granne och lägenhetsexpert m har nämligen intygat att det är något helt annat, som jag just nu glömt namnet på. hurra! förutom skafferirens blir det en runda genom carlanderska, och ikväll blir det quiz. förra veckan hände ju aldrig riktigt, så denna gången är det dags - på riktigt. ska bli mkt kul att se om våra ärkefiender är där även denna säsong (och om de är det ska jag börja plugga europas berg redan nu). hej!


callemormorn är grym.

sitter hemma hos j och lyssnar på när han och de två andra oompaloomperna brygger öl. än så länge har det mest varit drickande aktiviteter, men jag antar att något är på g i den enorma grytan som står på spisen. innan idag var jag och callen och åt lunch hemma hos den fantastiska callemormorn - hon hade lagat köttfärslimpa med potatis och brunsås, och bäst av allt: inlagd gurka, som inte var av denna värld. jisses, vad gott det var. hurra för callemormorn!


först kom ingenting, sen ingenting, sen någonting.

just när man känner sig lite sådär arg, trött och irriterad på dumma lågkonjunkturer plingar telefonen till och gör min dag lite ljusare, lite gladare och lite lättare. jag har fått ett jobb, ett gammalt men ändå nytt. samma porslin men i ny affär. jag kommer kunna cykla till jobbet, får världens bästa arbetskamrater och är övertygad om att det kommer bli grymt. nu ska jag till j för att dokumentära när han och de andra två tossorna ska brygga öl. hej!


generation ex.

ja, ungefär så känns det just idag, men man kan inte vara på topp alla dagar, har jag hört.

the end of the world as we know it.

imorgon börjar mitt liv på riktigt igen, eller vad jag nu ska kalla det. har spenderat morgonen med att jaga arbetsintyg, referenser och gud vet vad, och imorgon lämnar jag in det och sen är det the end of the end of the world as i know it. ikväll blir det spinning, och efter den här helgens mat-bravader i form av doritos, alkohol och brunchen igår tror jag inte direkt att det kommer bli piece of cake. nåväl.


i, claudius.

vi var hemma halv fem i morse och jag har sovit till elva (det du, pappa!). i vanliga fall brukar någon från min sida av familjen ringa vid nio och fråga om man är vaken och då svarar man alltid "ohjaaa, visst är jag det" och viker sig av skam när man inser att man inte har en aning om vad klockan är. nåväl, nu ska jag göra mig i ordning för snart ska vi ner till casinot och äta brunch med m & t. ikväll blir det några avsnitt av i, claudius och något gott att äta. hej!


nya skor, fredagskväll och firande!jag älskar lördagar (det är sant!)

lördag morgon är lika med sova länge (båda två!), långfrukost och charlie parker.
jag älskar lördagar!


fredagsmys.

även om jag är ledig mestadels av tiden just nu har jag ändå en särskild fredags-känsla just idag. jag ska äta lunch på fond, besöka ett apotek nära mig och inhandla en bunte liljor till vasen i hallen. ikväll blir det pangkaks-kväll hemma hos oss, och imorgon väntar promenad ner till stan och middag hos johan på kvällen. mkt trevligt. på måndag får väl livet börja på riktigt igen, men tills dess ska jag inte ägna jobbsökande, telefonsamtal eller arbetsförmedlingen en tanke. hej!


maja & mala.


cooking in the dangerzone.

har tittat på mkt intressant program (cooking in the dangerzone) om hur utrotningshotade djur i afrika (chimpanser, gorillor) jagas och äts, och vilka problem det innebär. nu - sova. imorgon - träning, träff och TLC. godnatt!


moonlight serenade.

viker tvätt (högen är enorm!), lyssnar på frank sinatra (en av pappas favoritlåtar av glenn miller, för övrigt - moonlight serenade) och dricker thé. snart kommer mala hit och hälsar på, hurra! ikväll blir det smygpremiär för team kavorkas in crime, en av våra lagmedlemmar har övergivit oss denna afton för att titta på fotboll (sverige - malta, hur intressant kan det vara?!) så jag, mala och calle får klara oss själva ikväll. nåväl.


hurra!

den här morgonen kan inte bli bättre, tror jag (förutom att jag inte har ett jobb då, såklart). hurra! hurra, hurra, hurra!


ganska nöjd.

spinningpasset är över och calle verkar (med mina mått mätta) ganska nöjd. ok, relativt nöjd då. han hade en utläggning när vi gick hem om hur hans kropp arbetade i en annan takt än den musiken som spelades på passet och att han var mycket snabbare, eller hur det nu var. mkt rolig kommentar för att komma från calle eftersom hans så kallade takt borde vara i stil med en sengångares, med tanke på hur han fungerar. nåväl, han har utan gnäll gått med på att följa med nästa måndag igen, hurra!

nu har jag ätit fiberhavregrynsgröt, duschat och tagit på mig PJ och ska läsa lite i min nya allt om mat innan jag ska sova. jag måste komma på något att göra med alla goda plommon som vi fick med oss hem från landet. kräm, kanske? callemamman gjorde en underbart god plommonmarmelad med ingefära och citron som vi fick med oss hem och den var helt ljuvlig! nåväl, något kommer jag på. förutom plommon-något-tillverkning står det även bakning på schemat, och dessutom ska jag tvätta precis hela dagen. very hemmafru av mig. ryyyys. hej!


den senaste tiden...

1. callemamman, callepappan och jag tittar på bilder. 2. calle och callemamman. 3. sedvanlig söndag. 4. favoritlampa med josef frank-tyg. 5. söt blomma. 6. mini-ostbricka med appenzeller, callemammans plommonmarmelad och kex.


arbetssökning på högsta nivå.

sitter med ännu en kopp thé och konstaterar att det är riktigt ansträngande att fylla i sitt CV på tusen olika sidor. jag har ju pluggat i flera tusen år nu, för att inte tala om alla styrelser jag har suttit med i. inte för att det spelar någon roll egentligen, som det känns nu måste man vara statsminister för att få ett jobb. minst. nåväl, trots att jag inte har något jobb och trots att det snart är höst måste jag säga att humöret är riktigt bra. jag har anmält mig till kurs som jag har tänkt läsa på halvfart (studenter, njut at era år på universitetet...), skrivit in mitt CV på arbetsförmedlingens hemsida, skickat ut lite jobbansökningar och konstaterat att det finns så otroligt lite jobb att söka. nåväl, kommer inte jobben till mig får väl jag kommer till jobben, som en vis kvinna en gång sade. nu ska jag äta lunch (chèvre chaud, kan det bli bättre?!) och städa undan lite här hemma i sann hemmafru-anda (läses med mkt sarkasm) innan min hårt arbetande pojkvän (som för övrigt har fått en ny tjänst, jag säger ju att han är bäst i hela världen!) kommer hem. ikväll har han lovat att ge spinning en chans, bara för min skull, och jag har en känsla av att han inte kommer tycka det är sådär jättekul. nåväl. 


måndag.

måndag förmiddag, inga sjukdomssymptom och jag dricker dagens andra kopp thé. försöker skriva ihop mitt CV, leta upp arbetsintyg och betyg (och det, kan jag lova, är lättare sagt än gjort eftersom jag sist samlade dem på ett ställe som jag aldrig kommer glömma. nej, visst). nåväl, ingen panik. de ligger någonstans här i lägenheten. hej!


söndag.

imorgon är det ny vecka och nya tag, förhoppningsvis utan sjukdomssymptom och dåligt väder. idag: solsken och soffliggande. hej!


titta, mamma! (visst är den fin?)

världens bästa!
det finns ingen som du malan, glöm inte det!


världens bästa partner in crime.

idag fyller världens bästa, sötaste, snällaste, finaste, roligaste, besserwissrigaste och mest omtänksamma partner in crime 25 år! hurra, hurra, hurra! GRATTIS!


team kavorkas in crime.

nu är det snart höst, och det innebär en revival för quiz och team kavorkas in crime. vi har legat på latsidan sedan i våras men nu är det dags igen. just därför har vi planerat in spelkväll till nästa fredag. perfekt! då blir det självklart upprepning på när vi spelade TP och jag och malan vann över calle, jocke och johan två gånger i rad. nåväl, idag är det torsdag och jag ska träffa malan. ikväll blir det middag med m och efter det en öl eller två hos johan! hej!


lunch.

har blivit bjuden på lunch hemma hos snäll storebror och bas, handlat min trettiofjärde hemtrevnad (de trettiotre förra är i hemtrevnadshimlen) och fått den nya tv-bänken på plats. nu - halstabletter, dammsugning och alvedon.


RSS 2.0